fbpx

פילה סלמון ברוטב מיסו על מצע פירה שורשים

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: 4 נתחים מפילה של סלמון נורווגי טרי (250 גר' לכל נתח)פירה שורשים (ראה אופן הכנה)רוטב מיסו (ראה אופן הכנה)חומרים להכנת פירה שורשים:2 ק"ג תפוח אדמה מקולף200 גר' שורש סלרי מקולף200 גר' שורש פטרוזיליה מקולף50 גר' שום100 גר' חמאה200 מ"ל שמנת מתוקהחומרים להכנת רוטב מיסו: 200 גר' מחית מיסו (ניתן להשיג בחנויות אסיתיות ואפילו בסופרמרקטים)0.5 ליטר מירין מיסו (ניתן להשיג בחנויות אסיתיות ואפילו בסופרמרקטים)0.5 ליטר יין אדום פורט100 מ"ל סויה100 מ"ל חומץ בן יין אדום0.5 ליטר ציר דגים30 גר' ג'ינג'ר טרי מקולף וחתוך10 שיני שום שלמות אופן ההכנה:אופן הכנת פירה שורשים: את הכל בתוך סיר, מוסיפים מים עד שמכסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. טוחנים. מחזירים לאש ומוסיפים חמאה ושמנת. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.אופן הכנת רוטב מיסו: הכל ביחד בתוך סיר, עד לרתיחה. ערבוב עד קבלת מרקם אחיד. מורידים את האש ומצמצמים עד שמתקבל מרקם סמיך. מסננים.מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 7 דקות.מוציאים, מניחים על תלולית של פירה שורשים, ויוצקים רוטב מעל ומסביב.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
4 נתחים מפילה של סלמון נורווגי טרי (250 גר' לכל נתח)
פירה שורשים (ראה אופן הכנה)
רוטב מיסו (ראה אופן הכנה)
חומרים להכנת פירה שורשים:
2 ק"ג תפוח אדמה מקולף
200 גר' שורש סלרי מקולף
200 גר' שורש פטרוזיליה מקולף
50 גר' שום
100 גר' חמאה
200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרים להכנת רוטב מיסו:
200 גר' מחית מיסו (ניתן להשיג בחנויות אסיתיות ואפילו
בסופרמרקטים)
0.5 ליטר מירין מיסו (ניתן להשיג בחנויות אסיתיות ואפילו בסופרמרקטים)
0.5 ליטר יין אדום פורט
100 מ"ל סויה
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
0.5 ליטר ציר דגים
30 גר' ג'ינג'ר טרי מקולף וחתוך
10 שיני שום שלמות


אופן ההכנה:
אופן הכנת פירה שורשים: את הכל בתוך סיר, מוסיפים מים עד שמכסים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. טוחנים. מחזירים לאש ומוסיפים חמאה ושמנת. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן הכנת רוטב מיסו: הכל ביחד בתוך סיר, עד לרתיחה. ערבוב עד קבלת מרקם אחיד. מורידים את האש ומצמצמים עד שמתקבל מרקם סמיך. מסננים.

מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 7 דקות.
מוציאים, מניחים על תלולית של פירה שורשים, ויוצקים רוטב מעל ומסביב.

ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר