פילה סלמון ברוטב תפוז וצלפים

 

מצרכים (6 מנות)
1.2 קג' פילה סלמון נקי וטרי
טימין טרי
שום כתוש
מיץ תפוזים
יין לבן
צלפים
קורנפלור
1 כף דבש
מלח, פלפל

אופן ההכנה
למרוח שמן זית על יריעת נייר כסף, להניח את הדג כאשר העור כלפיי מטה. להמליח לפלפל ולשמן את הדג בשמן זית. לפזר מעט טימין ושום כתוש ולסגור את הנייר כסף.

לאפות כ- 15 דקות בחום גבוה. 200-220 מעלות.

להכנת הרוטב: לשפוך מעט שמן זית, להוסיף שום כתוש, לערבב כף שמן בכוס מיץ תפוזים ולהוסיף וכף צלפים. לבשל על אש קטנה.

בקערה קטנה לערבב 1/2 כוס יין לבן עם כפית קורנפלור עד שלא יהיו גושים ולהוסיף לרוטב. לבשל עד אשר הרוטב מסמיך מעט.

להגשה. לגלגל את נייר הכסף ולשפוך מעל את הרוטב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה