פילה סלמון סנט מור

 

חומרים ל-1 מנה
220 גרם פילה סלמון
20 גרם סנט מור (גבינה מחלב עזים מומלץ של ברקנית)
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
כפית חמאה1/2
מלח ופלפל לבן (לפי הטעם)
חצי כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט מגורר על פומפייה דקה (מומלץ אגוז טרי)
כוס אורז
50 גרם שעועית אדומה מבושלת
1 גזר
1 כפית כורכום
1 כפית קימל (טחון)

אופן ההכנה של האורז
ממלאים לסיר בינוני חצי גובה מים, מוסיפים מלח ומרתיחים.

לאחר הרתיחה מוסיפים את הכורכום, מערבבים ומוסיפים את האורז.

מבשלים כ-8 דקות (חצי בישול), לאחר מכן מסננים ומשאירים במסננת.

את הגזר חותכים לקוביות.

ממלאים סיר קטן חצי גובה מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר למים ומבשלים כ-10 דקות, מסננים ומוסיפים לאורז.

גם את השעועית המבושלת מוסיפים לאורז.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים. בסיר האורז שבישלנו קודם לכן, שופכים רבע כוס מים וכף שמן ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את האורז ומורידים את הלהבה לאש נמוכה. מכסים את הסיר בין 10 ל-15 דקות.

אופן ההכנה של הסלמון
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, שמים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה ומטגנים כל צד במשך כ-4 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את המחבת עם הפילה לתנור ל-10 דקות נוספות (חשוב מאוד שלמחבת תהיה ידית מברזל).

לרוטב סנט מור
שמים המחבת חמאה, שום, מיץ לימון, סנט מור, מלח, פלפל לבן ושמים על אש נמוכה.

לאחר כ-3 דקות מוסיפים שמנת. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה מחכים כ-5 דקות שהרוטב יסמיך.

הרכבת המנה
מוציאים את הדג מהתנור ומניחים בצד.

מורידים את הרוטב מהגז ומניחים בצד.

בצלחת הגשה מניחים במרכז את האורז, עליו מניחים את פילה הסלמון ואת הרוטב זולפים על הפילה ומסביב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה