פילה עגל בציפוי אגוזים ובטטה

 

חומרים:
1/2 ק"ג נתח צעיר של פילה עגל חלב
קורנפלור
חמאה (אפשר גם מחמאה)
יין שרדונה
שברי אגוזים
רצועות בטטה
רוטב צ'ילי
שיפודי יקיטורי או קיסמים

אופן ההכנה:
חותכים את נתח פילה העגל חלב לרצועות בעובי של 1 ס"מ על 1 ס"מ ובאורך כ-5 ס"מ.
מקמחים את הנתחים בקורנפלור.
מחממים חמאה (או מחמאה) במחבת, וצורבים במשך 3 שניות מכל צד.
מחזירים את הנתחים למחבת ושופכים מעל את יין השרדונה.
ממתינים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
מקררים את הנתחים בטמפרטורת החדר ומגלגלים אותם בתוך שברי האגוזים – עד שהאגוזים יצפו את הנתח בשלמותו.
אם האגוזים לא נדבקים זהו סימן שהנתח יבש מעט, וניתן להרטיבו בעזרת מעט שמן.
לוקחים רצועות של בטטה טרייה, מגלגלים סביב הנתחים, ונועצים שיפוד יקיטורי קטן או קיסם בכל אחד מהנתחים.
ממש לפני ההגשה מטגנים את הנתחים בשמן עמוק במשך כחצי דקה.
מוציאים את הנתחים מהשמן ומטפטפים מעל מעט רוטב צ'ילי מתקתק.

מתחם אירועים "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה