פילה פארידה במשקל 200 גרם לפחות
מחית אנשובי
1 צנצנת אנשובי קטנה, מושרית במי קרח כ-15 דק' על מנת להוציא את המליחות
2 שיני שום קלופות
10 זיתים שחורים מגולענים (רצוי מזן קלמנטה)
50 גרם עגבניות מיובשות (רצוי לחות)
10 עלי בזיליקום
100 מ"ל שמן זית איכותי
מעט פלפל שחור גרוס
לטחון הכל במעבד מוזן עד לקבלת מחית חלקה
רוטב
80 מ"ל יין לבן
חצי בצל שאלוט קצוץ (אפשר גם בצל סגול)
1 עגבנייה קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות
3 עלי בזיליקום חתוכים דק
120 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף מחית אנשובי
לצמצם מעט את היין עם הבצל והעגבניות, להוסיף שמנת מתוקה, לצמצם בשליש.
להוסיף בזיליקום וכף מחית אנשובי.
פירה
200 גרם תפו"א
1 ראש סלרי קטן
2 שיני שום
לבשל יחד ולהכין פירה
הכנת הדג
לצקת במחבת כבדה מעט שמן זית
לקמח את הפילטים מהצד של העור ולהניח על המחבת עד שמזהיבים.
למרוח את הפילטים בשכבה דקה של מחית אנשובי ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
למשך 4 דקות.
להניח את הפילטים על הפירה ולצקת רוטב מסביב