פילה פורל על מצע של עלי גפן ממולאים בגבינות צאן ברוטב קרם שמנת וזעפרן

מצרכים ל– 4 מנות:פילה של פורל – 4 יחידות עלי גפן טריים – 4 עלים לכל מנה250 גרם גבינות עזים50 גרם פרמז'ןטימיןשתי שיני שום שמנת מתוקה – חצי כוס 100 גרם חמאהזעפרןענף רוזמריןאופן ההכנה:לתבל את הפילה בשמן מלח ופלפל ולהניח בצד.את עלי הגפן חולטים במים חמים למשך חצי דקה ומעבירים למי קרח.בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות. מוסיפים לתערובת שן שום כתושה, מתבלים במלח, פלפל וטימין קצוץ.מניחים את עלי הגפן על משטח ישר. במרכז העלה מניחים חצי כף מתערובת הגבינות, מקפלים מהצדדים ומגלגלים. בתבנית אפייה מניחים נייר פרגמנט. מניחים על הנייר את הפורל ולצידו מניחים את עלי הגפן הממולאים. מכניסים לתנור ל– 8 דקות בחום של 180 מעלות.אופן הכנת הרוטב:מחממים חמאה במחבת.מוסיפים קורט זעפרן, מעט מלח ופלפל, ענף רוזמרין ושן שום שלמה.מוסיפים את השמנת למחבת, ומצמצמים את הרוטב למשך 4-5 דקות. יש להוציא את שן השום בתום הבישול.אופן הגשה:בצלחת שטוחה מסדרים 4 יחידות של עלי גפן ממולאים, עליהם מניחים את הפילה. מפזרים פרמז'ן מעל הפילה ובצידי המנה.

מצרכים ל– 4 מנות:
פילה של פורל – 4 יחידות
עלי גפן טריים – 4 עלים לכל מנה
250 גרם גבינות עזים
50 גרם פרמז'ן
טימין
שתי שיני שום
שמנת מתוקה – חצי כוס
100 גרם חמאה
זעפרן
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
לתבל את הפילה בשמן מלח ופלפל ולהניח בצד.
את עלי הגפן חולטים במים חמים למשך חצי דקה ומעבירים למי קרח.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות.
מוסיפים לתערובת שן שום כתושה, מתבלים במלח, פלפל וטימין קצוץ.
מניחים את עלי הגפן על משטח ישר.
במרכז העלה מניחים חצי כף מתערובת הגבינות, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
בתבנית אפייה מניחים נייר פרגמנט.
מניחים על הנייר את הפורל ולצידו מניחים את עלי הגפן הממולאים.
מכניסים לתנור ל– 8 דקות בחום של 180 מעלות.

אופן הכנת הרוטב:
מחממים חמאה במחבת.
מוסיפים קורט זעפרן, מעט מלח ופלפל, ענף רוזמרין ושן שום שלמה.
מוסיפים את השמנת למחבת, ומצמצמים את הרוטב למשך 4-5 דקות.
יש להוציא את שן השום בתום הבישול.

אופן הגשה:
בצלחת שטוחה מסדרים 4 יחידות של עלי גפן ממולאים, עליהם מניחים את הפילה.
מפזרים פרמז'ן מעל הפילה ובצידי המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר