חומרים:
לפיננסייר:
170 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח
150 גרם חמאה מומסת לצבע חום אגוזי
אופן ההכנה:
לערבב יבשים.
להוסיף חלבונים לאט.
להוסיף את החמאה בזרימה איטית.
לאפות כ- 20 דקות ב- 180 מעלות
חוצרים לקציפת דבש:
250 שמנת
50 דבש
אופן ההכנה:
להקציף לקצפת יציבה.
לשפוך את הדבש בזרימה איטית.
חומרים לתאנים ביין:
10 תאנים טריות
חצי בקבוק יין
100 גרם סוכר
2 מקלות וניל
אופן ההכנה:
מסדרים את התאנים בסיר.
יוצקים מעל את שאר החומרים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מוציאים את התאנים וממשיכים לצמצמם את הרוטב.
הרכבת המנה:
חוצים את הפיננסייר לאורכו.
באמצע יוצקים את הקציפה.
מסביב מפזרים תאנים עם רוטב היין.