פיצהקוקי – עוגיית פיצה מטריפת חושים

מכניסים את הפיצהקוקי לתנור עם התוספות. אופים 12-15 דקות. מוציאים את העוגייה מהתנור ומניחים בצד להתקררות. צילום Teka Studio
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה מתוקה שמשלבת יחד טעמים פירותיים, שוקולדיים ואפילו מעט מלוחים. מורכבת מבצק עשיר בטעמים שקיבל את שמו משילוב המילים "פיצה" ו"קוקי" מכיוון שהיא משלבת את המרקם והמראה של פיצה עם טעם העוגיות. ניתן להגיש אותה חמה או קרה – טעימה בכל מצב

רכיבים

להכנת הבצק

1 ורבע כוס קמח חיטה

⅓ כוס  קקאו 100% טחון

½ כפית סודה לשתייה

155 גרם חמאה

⅔ כוס סוכר חום

¼ כוס סוכר לבן

½ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

140 גרם שברי שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס

לתוספות

קרמל או דולצ'ה דה לצ'ה (ריבת חלב), פיסטוקים, פטל טרי, שבבי קוקוס יבשים, פתיתי מלח (לא חובה).

צילום Teka Studio

אופן ההכנה

מחממים את התנור עם אבן פיצה (אבן שמוט) ל-165 מעלות בחום עליון ותחתון.

מנפים לקערה קמח, קקאו והסודה לשתייה.

בקערה אחרת מערבבים ולשים את החמאה עם שני סוגי הסוכר בעזרת מרית עד שמקבלים מרקם קרמי ואחיד. מוסיפים מלח, וניל, ולאחר מכן לאט לאט את כל החומרים היבשים שניפינו עד קבלת בצק.

מוסיפים את שברי השוקולד או השוקולד צ'יפס.

מערבבים יחד עם הבצק.

מניחים את הבצק על משטח עבודה.

מרדדים אותו בעזרת מערוך.

מעצבים את הבצק לעיגול בגודל פיצה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מצננים את הבצק 60 דקות במקרר או 30 דקות במקפיא.

מניחים את המרשמלו על העוגייה ומפזרים את הפיסטוקים.

מכניסים את הפיצהקוקי לתנור עם התוספות.

אופים 12-15 דקות.

מוציאים את העוגייה מהתנור ומניחים בצד להתקררות.

מקנחים בתוספות

מוסיפים את הקרמל או דולצ'ה דה לצ'ה, פיסטוקים, פטל חצוי, שבבי קוקוס.

אחרון אופציונלי אך מומלץ: פתיתי מלח מעל.

מתכונים יצירתיים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר