פיצה ולנטיין בצורת לב

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מיוחד עבור יום האהבה הבינלאומי (14 פברואר) שהשנה מתקיים ללא מסעדות ועם מגבלות על בילוי והתקהלות. דרך מקורית לציין את חג האהבה בבית היא עם פיצה ביתית בצורת לב

כשהבצק אפוי מוציאים את הפיצה מהתנור. שמים שכבה נדיבה של רוטב, גבינה ותוספות ומחזירים לחלק העליון של התנור עד שהגבינה נמסה

רכיבים

לבצק

250 סמ"ק מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

500 גרם קמח

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2 כפיות מלח

לרוטב

2 כפות שמן זית כתית מעולה

רוטב עגבניות (חלק או מחית)

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית אורגנו יבש

שום כתוש

לטופינג

300 גר' גבינה מגוררת (עדיפות למוצרלה)

1 עגבנייה טרייה חתוכה לסלייסים דקים

עלי בזיליקום שלמים

זיתי קלמטה ללא גלעין

או כל תוספת אחרת שאוהבים

ציוד מיוחד

אבן פיצה מומלצת מאוד

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מזגו את המים החמים לקערת מערבל מזון.

פזרו את השמרים והניחו להם להתמוסס במים במשך 5 דקות. לאחר 5 דקות ערבבו את המים עם השמרים –  פעולה שתייצר קצף שמעיד על כך שהשמרים פעילים וחיים.

הוסיפו את הקמח וערבבו לתערוכת אחידה.

הוסיפו את שמן הזית ולבסוף את המלח.

לושו במהירות נמוכה לפחות במשך 8 דקות – רצוי 10 דקות, עד קבלת בצק אלסטי ודביק מעט.

במידה ואין לכם מיקסר תוכלו לערבב את החומרים יחד וללוש אותם ידנית עד קבלת בצק אחיד ודביק למגע.

אם התערובת דלילה מדי ניתן לבזוק מעט קמח.

מרחו שכבה דקה של שמן זית על החלק הפנימי של קערה גדולה.

הפכו את קערת הלישה עם הבצק מעל הקערה המרופדת בשמן, על מנת שהבצק יגלוש לקערה המשומנת להתפחה.

כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה.

בשלב זה תוכלו לבחור כמה זמן תרצו שהבצק יתסס ויתפח. תסיסה איטית (24 שעות במקרר) תביא לטעמים מורכבים יותר בבצק.

אפשר גם לבחור בתסיסה מהירה של מינימום 4 שעות במקום חמים ובלי רוח (אפשר להשאיר בתוך תנור כבוי).

כעבור 4 שעות לפחות מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים.

נותנים לו התפחה נוספת של 60 דקות בתנור.

מדליקים את התנור על חום חזק.

הכנת הפיצה ואפייה

לשים את בצק הפיצה למשטח דק וחותכים בצורת לב.

בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

צובעים את הבצק בשכבה דקה של רוטב.

מכניסים לחלק תחתון של התנור לאפיה של בין 5-10 דקות עד שהבצק אפוי.

כשהבצק אפוי מוציאים את הפיצה מהתנור.

שמים שכבה נדיבה של רוטב, גבינה ותוספות.

מחזירים לחלק העליון של התנור ל-10 דקות נוספות  או עד שהגבינה נמסה.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה