פיצה ים תיכונית

4 פיצות אישיותחומרים להכנת הבצק:1 ק"ג קמח1 כפית שמרים יבשים1.5 גרם מלח2 כפות סוכר2.5 כוסות מים6 קוביות אורגנו דורותמצרכים להכנת הרוטב:1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות4 קוביות שום דורות5 קוביות אורגנו דורות1 כף שמן זית1 בצל קלוף וחתוך לקוביות1 כפית סוכרמלח, פלפלמצרכים להשלמת הפיצה:500 גרם גבינת מוצרלה400 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות1 בצל חתוך לפרוסותזיתים שחוריםאופן הכנת הבצק:מערבבים במיקסר עם מלוש הבצק את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית.מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית.מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה. לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת.מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה.מניחים את הבצקים על תבניות אפיה. לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה.אופן הכנת הרוטב:שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל.משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב.מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר.אופן הכנת הפיצה:יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים.מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.מתכונים נוספים עם עשבי בישול, תערובות תיבול, שום וג'ינג'ר של דורות מתפרסמים באתר: www.dorot.co.il

4 פיצות אישיות
חומרים להכנת הבצק:
1 ק"ג קמח
1 כפית שמרים יבשים
1.5 גרם מלח
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים
6 קוביות אורגנו דורות

מצרכים להכנת הרוטב:
1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
4 קוביות שום דורות
5 קוביות אורגנו דורות
1 כף שמן זית
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 כפית סוכר
מלח, פלפל

מצרכים להשלמת הפיצה:
500 גרם גבינת מוצרלה
400 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
1 בצל חתוך לפרוסות
זיתים שחורים

אופן הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר עם מלוש הבצק את השמרים, רבע מכמות הקמח, הסוכר, המים וקוביות האורגנו במשך כ- 3 דקות במהירות איטית.
מחכים כ-20 דקות שהשמרים יתססו ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לשים במיקסר עוד כ-5 דקות במהירות איטית.
מניחים את הבצק בצד שיתפח כשעה.
לאחר שתפח לשים במיקסר פעם נוספת.
מחלקים את הבצק ל-4, משטחים אותו בעזרת מערוך ויוצרים 4 עיגולים של פיצה.
מניחים את הבצקים על תבניות אפיה.
לאחר שהבצק תפח על המגשים עוד כחצי שעה, שמים עליו את המצרכים לפיצה.

אופן הכנת הרוטב:
שופכים לסיר בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל.
משקפים את הבצל על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, קוביות השום וקוביות האורגנו. מערבבים היטב.
מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומניחים לרוטב להתקרר.

אופן הכנת הפיצה:
יוצקים רוטב על ארבעת עיגולי הבצק ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת.
מניחים מעל את קוביות הפטה, פרוסות הבצל והזיתים השחורים.
מכניסים את הפיצות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.

מתכונים נוספים עם עשבי בישול, תערובות תיבול, שום וג'ינג'ר של דורות מתפרסמים באתר: www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר