פיצה סיציליאנית

מצרכים:לבצק:4 כוסות קמח2 כפות שמרים יבשים1 כפית סוכר4 כפיות שמן זית1/2 כפית מלח1.5 כוסות מיםאופן הכנת הבצק: מערבבים את המים עם הסוכר והשמרים עד תסיסה. לקערה גדולה מכניסים את הקמח והשמרים ומערבבים היטב בעזרת מזלג. לאחר שתערובת המים תססה, שופכים אל תערובת הקמח. לשים עד קבלת בצק רך. משמנים קערה נוספת עם כפית שמן.מכניסים את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד כדי שהבצק יתפח כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.לרוטב פיצה סיציליאני:6 עגבניות בשלות מקולפות1 ענף טימין2 שיני שום1/2 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס1/2 כפית פלפל לבן2 כפיות סוכר1 כפית אורגנואופן הכנת הרוטב:בבלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת בלילה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם.תוספות:פטריות פרוסות, אנשובי, עגבניות שרי חצויות, פלפל חריף פרוס דק, 3 כדורי מוצרלה טריים גדולים.אופן הכנת הפיצה:לאחר שהבצק תופח מחלקים אותו לשניים. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. על הבצק מניחים את רוטב הפיצה, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ. בעזרת הידיים קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים על הרוטב. לאחר מכן מסדרים את הירקות.לסיום מפזרים שומשום על שולי הפיצה, מקשטים בכמה עלי בזיליקום ומזליפים טיפה שמן זית.אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות.טאטו, ויצמן 43, גבעתיים, טל. 03-5711565צילום עמרי אביב

מצרכים:
לבצק:
4 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
4 כפיות שמן זית
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות מים

אופן הכנת הבצק:
מערבבים את המים עם הסוכר והשמרים עד תסיסה.
לקערה גדולה מכניסים את הקמח והשמרים ומערבבים היטב בעזרת מזלג.
לאחר שתערובת המים תססה, שופכים אל תערובת הקמח.
לשים עד קבלת בצק רך.
משמנים קערה נוספת עם כפית שמן.
מכניסים את כדור הבצק, עוטפים בניילון נצמד כדי שהבצק יתפח כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

לרוטב פיצה סיציליאני:
6 עגבניות בשלות מקולפות
1 ענף טימין
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל לבן
2 כפיות סוכר
1 כפית אורגנו

אופן הכנת הרוטב:
בבלנדר טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת בלילה חלקה.
טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם.

תוספות:
פטריות פרוסות, אנשובי, עגבניות שרי חצויות, פלפל חריף פרוס דק, 3 כדורי מוצרלה טריים גדולים.

אופן הכנת הפיצה:
לאחר שהבצק תופח מחלקים אותו לשניים.
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
על הבצק מניחים את רוטב הפיצה, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ.
בעזרת הידיים קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים על הרוטב.
לאחר מכן מסדרים את הירקות.
לסיום מפזרים שומשום על שולי הפיצה, מקשטים בכמה עלי בזיליקום ומזליפים טיפה שמן זית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות.

טאטו, ויצמן 43, גבעתיים, טל. 03-5711565


צילום עמרי אביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר