פיצה שוקולד בשלושה צבעים

חברת כרמית חולקת מתכון של עדי דב לקינוח שוקולד מהנה במיוחד וקל להכנה ביתית של פיצה שוקולד טריקולור על בסיס שוקולדים אגו. כייף להכין וכייף עוד יותר גדול לזלול

כאשר הבצק אפוי ושחום מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את השוקולד, פרוסות הבננה, שבבי הקוקוס ואגוזי הלוז. צילום גלי איתן

חומרים לבצק

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

1 כפית סוכר

¾ כפית מלח

50 גרם חמאה מומסת

⅓ 1 כוס מים חמימים

לציפוי

1 צנצנת שוקולד למריחה (כל סוג שאוהבים)

1 טבלת שוקולד לבן כמו אגו

1 טבלת שוקולד חלב

1 טבלת שוקולד מריר מעולה 60% מוצקי קקאו כמו אגו

שבבי קוקוס

1 בננה

חופן אגוזי לוז קצוצים

צילום גלי איתן
צילום גלי איתן

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח.

מוסיפים את החמאה המומסת וכמחצית מכמות המים.

מתחילים ללוש עם וו לישה.

תוך כדי לישה מוסיפים את המים עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר.

לשים כ-10 דקות – הבצק צריך להיות רך וקל לעבודה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול (אפשר לחלק את הכמות לשתי פיצות בינוניות).

מעבירים לתבנית אפייה.

מקפלים כלפי מעלה את השוליים של הבצק כדי למנוע את נזילת  השוקולד.

מורחים על גבי הבצק את השוקולד למריחה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

בזמן שהבצק בתנור חותכים את טבלאות השוקולד לקוביות ואת פרוסות הבננה לעיגולים.

כאשר הבצק אפוי ושחום מוציאים מהתנור.

מפזרים מעל את השוקולד, את פרוסות הבננה, שבבי הקוקוס ואגוזי הלוז.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה