פירה תפוחי אדמה ויין אדום

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון שהופך את תפוח האדמה למעדן יצירתי בצלחת – אפילו עם שוקולד ויין ברכיבים

רכיבים לתבשיל

1 בצל חתוך לחתיכות גדולות

3 שיני שום קצוצות

3 גזר

300 גרם עגבנייה משומרת טבעית

20 גרם משחת עגבניות

500 מ"ל יין אדום

2 עלי דפנה

גבעול רוזמרין 1

2 גבעולי טימין

2 כפיות פלפל מתוק

½ כפית אגוז מוסקט

¼ כפית פלפל שחור

30 גרם שוקולד מריר (70%)

מלח לטעמכם

לפירה

3 תפוחי אדמה גדולים

50 מ"ל חלב צמחי ללא סוכר

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

גרידת לימון (אופציונלי)

1 כרובית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

להכנת הרוטב

מטגנים שום, בצל, עלי דפנה, טימין ורוזמרין עם קורט מלח. כשהם רכים מוסיפים גזר חתוך לחתיכות ומבשלים.

מוסיפים מחית עגבניות ומערבבים.

מוסיפים גם עגבניות משומרות ותבלינים ומערבבים שוב. מבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות.

מוזגים יין ומביאים את הרוטב לרתיחה עד שהאלכוהול מתאדה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה – ככל שתבשלו יותר כך התוצאה תהיה טובה יותר.

מוציאים באמצעות כף את עלי הדפנה מהרוטב.

מוסיפים לרוטב את השוקולד.

מבשלים עוד מספר דקות ומוסיפים מלח במידת הצורך.

אם הרוטב חומצי מדי ניתן להוסיף שתי כפות סוכר חום.

להכנת הפירה

קולפים וחותכים תפוחי אדמה.

מרתיחים אותם במים עם מלח עד שהם רכים.

מסננים ומשתמשים במטחנה להכנת הפירה.

מוסיפים חלב, שמן, מלח ופלפל לבן.

מערבבים עד קבלת מרקם קרמי ומניחים בצד.

ניתן להוסיף גרידת לימון לטאץ' רענן.

להכנת הכרובית

חותכים כרובית לחתיכות גדולות.

מטגנים בשמן עד שנתחי הכרובית חומים זהובים.

סופגים בעזרת נייר סופג.

מוסיפים מעט מלח ופלפל.

הגשה

מניחים את הפירה על הצלחת ולצידו את התבשיל

מעל מוסיפים כמה חתיכות כרובית מטוגנות.

ניתן להוסיף מעל עשבי תיבול טריים ואגוזי לוז קלויים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר