פירות יבשים ממולאים ברוטב פיג'לינג Black Hat

 

חומרים למלית בשר:
500 גר' בשר טחון
1 בצל בינוני
1 תפו"א בינוני
חופן פטרוזליה קצוצה
כפית ראס אל חנות (תבלין מרוקאי לקציצות)
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם.
כ-30 יחידות של פירות יבשים – תאנים, שזיפים, משמשים

חומרים לרוטב:
50 מ"ל פיג'לינג Black Hat
2 בצלים בינוניים
1.5 כף דבש
2 מקלות קינמון
1/2 כפית קינמון טחון
2 כוכבי אניס
חופן אגוזי קשיו
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים: בשר טחון, בצל אחד מגורד, תפו"א מגורד, פטרוזיליה קצוצה, ביצה ותבלינים.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
פותחים את הפירות היבשים (מקפידים לפתוח אותם רק בחציים ואת חציים השני להשאיר שלם) וממלאים בתערובת הבשר.
על אש בינונית מחממים סיר רחב ושטוח.
מטגנים בו את 2 הבצלים הנותרים שחתכנו מראש לרצועות, עד להזהבה.
מוסיפים לבצל הזהוב: דבש, מקלות קינמון, קינמון טחון, אגוזי קשיו, כוכבי אניס מלח ופלפל.
מערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.
בסוף התהליך מוסיפים 50 מ"ל פיג'לינג Black Hat ומערבבים.
מנמיכים את האש.
מסדרים בסיר את ממולאי הפירות היבשים ומניחים לתבשיל להתבשל במשך כ-25 דקות בסיר פתוח.
יש להקפיד להרים בעזרת כף את הרוטב מתחתית הסיר ולצקת אותו בכל כמה דקות על הממולאים.
יש להשגיח שהרוטב לא יתקרמל.
מומלץ לקשט באגוזי מלך, ולהגיש לצד צ'ייסר פיג'לינג בלאק האט קפוא.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה