פיש פאי ברמונדי

מתכון של פאולין שובל לאוהבי טעם ומרקם דג הברמונדי. ההשראה מגיעה מפאי רועים אלא שבמקום תבשיל בשרים זהו תבשיל דג עסיסי. אפשר להכין בגרסה חלבית וניתן להשתמש בתחליפי חלב צמחוניים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-20 דקות עד שהפירה מקבל קרסט יפה והתבשיל מבעבע. צילום איל גרניט
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-20 דקות עד שהפירה מקבל קרסט יפה והתבשיל מבעבע. צילום איל גרניט

חומרים ל-6 מנות

½ 1 ק"ג דג ברמונדי טרי מפולט וחתוך לקוביות

200 גרם שמנת לבישול

2 כפות שמן קנולה

4 בצלים גדולים קצוצים דק

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף קמח

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם חמאה (או מרגרינה)

חומרים לפירה

9-8 תפוחי אדמה מקולפים מבושלים במים

100 גרם חמאה (או תחליף צמחוני)

½ כוס חלב (או משקה צמחוני)

מלח לפי הטעם

צילום איל גרניט
צילום איל גרניט

אופן ההכנה

להכנת הפירה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מוכנים ומסננים.

באותו סיר מחממים חלב עם חמאה.

מחזירים פנימה את תפוחי אדמה החמים.

מרסקים עד קבלת פירה חלק.

מתבלים לפי הטעם ושומרים בצד.

להכנת תבשיל הדג

בסיר גדול ורחב מטגנים בשמן את הבצלים עד הזהבה קלה (הבצל חייב להישאר רך).

מוסיפים את הדג וממשיכים לטגן עד שהדג חצי מבושל.

מוסיפים את הקמח והפטרוזיליה.

מערבבים היטב ויוצקים פנימה את השמנת לבישול. מבשלים כ-40 דקות עד שהתבשיל מתאחד.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

הכנת המנה בתנור

יוצקים את תבשיל הברמונדי לתוך תבנית משומנת.

מניחים מעל את הפירה בשכבה אחידה.

מניחים מעל מספר חתיכות חמאה (או מרגרינה).

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-20 דקות עד שהפירה מקבל קרסט יפה והתבשיל מבעבע.

הגשה

מגישים חם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה