פלאוטה מתוקה במילוי עוגת גבינה

 

פלאוטה (Flauta) היא טורטייה תירס או קמח ממולאת ומטוגנת.

החומרים למילוי:
250 גרם גבינת שמנת 5% בטמפרטורת החדר
ביצה אחת בטמפרטורת החדר
רבע כוס סוכר
מעט תמצית וניל

החומרים לפלאוטה:
6 טורטיות קמח בקוטר 16 ס"מ
רבע כוס סוכר
כף קינמון
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל.
מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס קטנה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות בתוך אמבט מים כחצי שעה, או עד שהמרכז יציב.
מוציאים ומניחים שיתקרר לגמרי (עדיף להכין יום מראש).
מחלקים את המילוי לשישה חלקים, מניחים כל חלק במרכז טורטייה, מקפלים את צידי הטורטייה ומגלגלים כך שנוצר מין אגרול.
עוטפים בניילון נצמד שלא ייפתח ומקפיאים.
מערבבים את הסוכר והקינמון.
מחממים בסיר שמן לטיגון (5-6 ס"מ).
מסירים את הניילון הנצמד ומטגנים את הטורטיות (ממצב קפוא) כ-5 דקות, או עד שהן משחימות קלות.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג, ומייד בוזקים בנדיבות מתערובת הסוכר והקינמון.
חוצים לשניים ומגישים מייד עם כוס שוקו טוב.


פימנטו, שירות שף אישי עד הבית, טל. 052-5323739






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה