חומרים ל-5 סועדים
3 כוסות חלב [750 מ"ל]
פקק תמצית וניל אמיתית
כוס סוכר
3 ביצים שלמות
4 חלמונים
5 כלים אישיים
אופן הכנה
*מוסיפים את החלב בסיר ומביאים לסף רתיחה
*מכבים את האש ומוסיפים את הוניל
*מקציפים מעט את הביצים והסוכר,מוסיפים את החלב תוך כדי עירבוב ומסננים.
הכנת הקרמל
מניחים 3/4 כוס סוכר בתוך מחבת עבה ומחממים על אש בינונית
מבלי לערבב,לאחר המסת הסוכר והפיכתו לנוזלי ובעל גוון חום כהה בוחשים בכף עץ כדי לקבל גוון אחיד
* מצפים בקרמל את תחתיות הכלים האישיים ומעליו את תערובת הסוכר,חלב והביצים.
* ממלאים את תבנית האפייה מים עד כדי 1/3 מגובה הכלים ומניחים את הכלים האישיים בתוך המים
* אופים ב-160 מעלות כ-40-50 דקות עד להתייצבות הקרם
להגשה
הופכים את תוכן הכלים לתוך צלחת הגשה –כך שהקרמל הנוזלי נשפך על דפנות הצלחת ומקשטים בריבת חלב גולמית לפי הטעם