fbpx

פלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות. מייצרים כדורי פלאפל ומטגנים את הכדורים בשמן עמוק. צילום שניר סופגי גואטה
יצרנית הטחינה אחוה מציעה לרגל יום הפלאפל הבינלאומי יחד עם הבשלנית ג'קי אזולאי מתכון לפלאפל טעים ביתי ומשביע. הפלאפל קל להכנה ומוגש בתוך פיתה המוכנה במחבת לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

לטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח כמו של אחוה

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

מכינים את הפלאפל

מכניסים למעבד מזון את כל הרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת גרגרית.

מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות.

לאחר ההתייצבות מייצרים כדורי פלאפל ומטגנים את הכדורים בשמן עמוק.

מכינים את הפיתה במחבת

מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה.

מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.

מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ- 10 דקות.

משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.

מכינים את הטחינה

מערבבים את כל הרכיבים עד קבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.

להגשה

בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל וירקות טריים.

מפזרים סלט טחינה מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר