פלאפל ברמונדי ישראלי עם צזיקי

מתכון של FOODY ברוח החג לפלאפל עשוי מדג לקראת יום העצמאות. זמן הכנה: 25 דקות

מגישים על צלחת את כדורי פלאפל הברמונדי ולצידם הצזיקי. צילום שניר גואטה

מצרכים ל-25 כדורים

300 גרם דג ברמונדי ישראלי נקי מעור ועצמות

200 גרם גרגירי חומוס מושרים (אפשר גם משימורים – מסונן היטב מנוזלים)

½ צרור כוסברה

½ פלפל חריף ירוק

¼ רבע בצל לבן

1 כפית סודה לשתייה

2 כפיות מלח

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

שמן לטיגון

מצרכים לצזיקי

1 גביע יוגורט יווני

1 מלפפון מגורד

¼ כוס עלי נענע קצוצים דק

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים סיר שמן לטיגון ל-180 מעלות (חם מאוד).

טוחנים את כל הרכיבים של הפלאפל במעבד מזון למרקם כמעט חלק.

מכדררים כדורים בגודל הרצוי (עדיף לא גדולים מדי).

מטגנים עד שהפלאפל מקבל צבע חום יפה מכל הכיוונים.

מוציאים לנייר סופג.

מכינים את הצזיקי

מערבבים את כל הרכיבים יחד לתערובת אחידה.

הגשה

מגישים על צלחת את כדורי פלאפל הברמונדי ולצידם הצזיקי.






תגובה אחת

כתבו תגובה