ל- 8 מנות/סועדים
חומרים:
8 פלפלים אדומים
250 גר' בשר בקר טחון פעם אחת
כוס אורז
4 שיני שום כתושות
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
מלח לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 קופסה עגבניות חתוכות
1 כף רסק עגבניות
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב: בשר, אורז, שום ופטרוזיליה. ממליחים ומפלפלים וממלאים את הפלפלים ¾ מהנפח.
בסיר מבשלים את העגבניות והרסק בשמן זית.
מבשלים כחצי שעה מעל להבה בינונית.
מניחים את הפלפלים בעדינות ברוטב ומוסיפים מים כך שהרוטב יגיע לגובה ¾ מהפלפלים.
מכסים ומבשלים שעה וחצי מעל להבה קטנה.
מגישים חם עם הרוטב.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"