פנה-קוטה צ’ויה

 

מרכיבים לכ-10 מנות
750 מ”ל שמנת 42 אחוז
250 מ”ל חלב
220 גרם סוכר
2 מקלות וניל
10 גרם ג’לטין

לרוטב
350 מ”ל יין צ’ויה (שזיפים)
150 מ”ל סוכר
1 שאלוט

אופן ההכנה
שמים את החלב, השמנת, הסוכר ומקלות הוניל (זרעים ותרמילים) בסיר ומחממים קלות.
מערבבים ג’לטין עם מעט חלב קר ומוסיפים לשמנת החמה.
ממשיכים לבשל (לא להרתיח) כ-5 דקות נוספות ומסננים.
מעבירים לכלי הגשה או לקוקוטים קטנים ומקררים במקרר לילה.

לרוטב
שמים יין צ’ויה, סוכר ושאלוט קצוץ בסיר ומצמצמים עד לקבלת סירופ קל ומסננים.
מקררים ושומרים בטמפרטורת החדר.

להגשה
מזליפים מעט מסירופ היין על הפנה קוטה ומעטרים בעלה נענע טרי.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה