פנה בלקני

קל, קצר ופשוט. פנה, כמו שפנה צריך להיות – איטלקי, שובב ומרתק בפה. חשוב מאוד לא להשאיר את הפנה יותר מדי במים, כי הוא מתקשה והופך לצמיגי. זו מנה עשירה, ממלאת, ובעיקר בטעמים המשובחים של תוצרת ישראל

מצרכים:
• שקית פסטה פנה
• 3 פלפלים חתוכים לרצועות
• 100 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
• 100 גרם זיתים שחורים קצוצים
• 50 גרם צנוברים
• 4 שיני שום קצוץ
• מקבץ עלי בייבי (סלק, מנגולד, וכד')
• חומץ בלסמי מלא פלפל
• בולגרית חתוכה לקוביות (לא חובה)

הוראות הכנה:
לאחר בישול הפנה (לפי ההוראות שעל השקית).
לחמם מחבת גדולה, ולהקפיץ במעט שמן זית את הירקות, בלי עלי הבייבי.
לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את הפנה וממשיכים בערבוב קל.
יוצקים חצי כוס בלסמי מעל הכל.
מכניסים את עלי הבייבי.
בוזקים מלח ופלפל, ממשיכים בהקפצה (ערבוב).
כשהכול נהיה בצבע וטמפרטורה אחידים, מעבירים לצלחת גדולה.
מפזרים מעל את קוביות הבולגרית, ומקשטים בעלה בזיליקום או כוסברה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר