חומרים לארבע מנות:
100 גרם גבינת פקורינו פרוסה לפרוסות דקות או מגורדת
500 גרם פסטה פנה
7 כפות יפות של רוטב פסטו 'ברילה'
3-4 שיני שום (אופציונלי)
כמה עלי בזיליקום או פטרוזיליה טריים, לקישוט
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומלח בסיר גדול, ומבשלים בהם את הפנה עד מידת "אל דנטה" – כמעט מבושל.
במחבת מתאים, מזליפים מעט שמן זית, ומטגנים בו את הפסטו עם הפסטה המוכנה.
ניתן להוסיף שום כתוש.
מעבירים את הפנה בפסטו לצלחות הגשה, מפוררים ומפזרים מעל את הגבינה ומקשטים בבזיליקום טרי.
המלצה:
ניתן להשתמש גם בפרמז'ן איכותי, במקום הפקורינו.