ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
חבילה פסטה פנה
כף חמאה
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
כוס יין לבן
400 גר' אפונה טריה או קפואה
1 כף קארי
2 מיכלי שמנת מתוקה
כוס עלי נענע
מלח ופלפל
פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה ע"פ הוראות היצרן. לטגן במחבת את החמאה, בצל והשום.
לאחר שהבצל והשום משחימים קלות, להוסיף את היין ולהביא הכל לרתיחה. לאחר מכן יש להוסיף את השמנת ושוב להרתיח. להוסיף כף קארי, מלח פלפל (לפי הטעם) , להוסיף את האפונה לאחר 2-3 דקות להוסיף את עלי הנענע – לערבב עם הפסטה ולבזוק פרמז'ן מעל.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"
