fbpx

פנקוטה וניל ברוטב פטל – מועשרת בחלבון וסיבים תזונתיים

הרבלייף מציעה מתכון לקינוח קייצי טעים ובריא. מפתיע ומקורי וגם בעל ערכים תזונתיים – מועשר בחלבון ובסיבים. 137 קלוריות למנה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים ל-4 מנות

לפנקוטה

2 כפיות (7 גרם) ג'לטין

2 כפות (30 מ״ל) מים

500 מ"ל חלב דל שומן, חלב קוקוס, סויה, משקה שיבולת שועל

4 כפות מדידה של תוסף חלבון כמו פורמולה 1 בטעם וניל

לרוטב פטל

150 גרם פטל טרי או קפוא

2 כפות מדידה אבקת סיבים תזונתיים

½  לימון, סחוט טרי

לקישוט

מגוון תותים ופירות יער

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

להכנת הפנקוטה

שמים את הג׳לטין והמים בקערה.

מניחים בצד 5 דקות עד שהג׳לטין נמס.

מניחים את החלב ואבקת החלבון בטעם וניל בסיר קטן.

מביאים לסף רתיחה.

מנמיכים ללהבה נמוכה.

מבשלים 4-5 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין.

מוסיפים 3-4 כפות של תערובת החלב לג׳לטין.

מערבבים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר.

מערבבים היטב.

יוצקים את הבלילה לכלי הגשה אישיים.

מכסים בניילון נצמד.

מניחים להתייצב במקרר למשך הלילה.

להכנת רוטב הפטל

מניחים את הפטל ואבקת סיבים תזונתיים בסיר קטן.

מבשלים עד שהפטל מגיר את נוזליו והופך לתערובת אחידה.

מעבירים את הרוטב דרך מסננת.

מוסיפים מיץ לימון.

לפני ההגשה

מפזרים מעל הפנקוטה תותים ופירות יער.

יוצקים מעל את רוטב הפטל ומגישים.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר