fbpx

פנקייק אוכמניות ברוטב וניל

מחממים קלות את רוטב הווניל. מניחים פנקייקים בצלחת הגשה ויוצקים מעל בנדיבות מהרוטב. צילום שי ניבורג
יניב גור השף של שטראוס מציע מתכון מתאים לחג השבועות ולכל ימות השנה. כזה שילדים וגדולים יבקשו עוד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

ל-12 פנקייקים גדולים או 24 פנקייקים קטנים במחבת ייעודית

3 ביצים

400 מ"ל חלב

100 גרם חמאה מומסת

40 גרם סוכר

20 גרם אבקת אפייה

300 גרם  קמח

1/2 כפית מלח

1 חבילה אוכמניות טריות (או קפואות)

1 חבילה רוטב שמנת וניל כמו של יטבתה

צילום שי ניבורג

אופן ההכנה

מניחים חמאה מומסת בקערה ובוחשים אליה את הביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב במטרפה.

מוסיפים חלב וסוכר ובוחשים היטב.

מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה בקערה נפרדת.

מוסיפים את תערובת הקמח אל תערובת הביצים דרך מסננת.

מערבבים היטב לבלילה חלקה.

משמנים מחבת שקעים ייעודית במעט חמאה ויוצקים כף גדושה של בלילה.

אפשר גם להכין במחבת רגילה באותו אופן – חשוב ליצור פנקייקים עבים.

מניחים בתוך כל פנקייק מספר אוכמניות.

מטגנים על להבה נמוכה עד שהפנקייק מתייצב וונצרות על פניו בועות –  8 – 6 דקות.

הופכים ומטגנים מצד שני עוד 4 דקות עד הזהבה.

מחממים קלות את רוטב הווניל.

הגשה

מניחים פנקייקים בצלחת הגשה.

יוצקים מעל בנדיבות מהרוטב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר