לחלב הסויה יש טעם מובנה של וניל, ולכן כדי להשתמש בו במתכונים להם הוא יכול לתרום מטעמו המתקתק.
המתכון ל- 20 יחידות.
חומרים:
1 כוס קמח
1 כף סוכר
3 כפיות אבקת אפייה
200 מ"ל חלב סויה
2 ביצים
3 כפות שמן קנולה
1/2 חבילה אוכמניות טריות
אופן ההכנה:
מחממים מעט את חלב הסויה, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפיה, האוכמניות והשמן אל תוך התערובת, ומערבבים עד שאין גושים.
מחממים מחבת טפלון גדולה ובה מעט שמן. יוצקים כשלוש כפות בלילה לכל פנקייק, מבלי לצופף אותם. ברגע שמופיעות בועות על פני השטח, הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד חצי דקה.
מגישים מיד בתוספת סירופ מייפל.