מתכון לחמש מנות
רכיבים:
3 ביצים
1 כוס חלב או מים
1 כוס קמח מצה לעוגות (ניתן להשתמש גם בקמח מצה רגיל, אך המרקם יהיה דחוס יותר)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 כפות שמן קנולה (ניתן להשתמש בשמן אגוזים למי שאינו אוכל קטניות בפסח)
שמן או חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
לטרוף את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף בהדרגה את החלב ואת הקמח מצה, המלח, הסוכר והשמן.
לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה.
לחמם מחבת קטנה עם שמן/חמאה.
רק שהמחבת חמה לבזוק את התערובת.
לטגן משני הצדדים עד לקבלת תערובת אחידה.
להגיש עם סירופ מייפל, או גבינת שמנת, או להזליף סוכר טחון.
להוסיף כל תוספת שאוהבים.