פסטה באלי אוליו של ירקות וארטישוק ירושלמי

מתכון של השף אהרון לרמן עבור חברת ההסעדה עידית מקבוצת מלונות דן

פסטה באלי אוליו של ירקות וארטישוק ירושלמי
פסטה באלי אוליו של ירקות וארטישוק ירושלמי. צילום pixabay

מצרכים

1 חבילה של פסטה קצרה – מקרוני, פנה, פרפלה

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

10 שיני שום

10 עגבניות שרי תמר חצויות

10 יחידות ארטישוק ירושלמי – יש לרחוץ היטב, לקלף ולחצות (או להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן זית כתית לאפיית השום והארטישוק

1 ענף מרווה

1/2 כוס אפונה ירוקה

1/2 כוס פול ירוק

מלח, מעט פלפל שאטה גרוס

פלפל אנגלי, עלה דפנה

אופן ההכנה

בתבנית אפייה מניחים את הארטישוק ושיני השום.

מתבלים במלח, פלפל אנגלי, עלה דפנה ומרווה.

מכסים את הארטישוק בשמן זית כתית.

עוטפים התבנית בנייר פרגמנט ונייר כסף.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כשעה עד שהארטישוק רך.

מסננים הארטישוק והשום מהשמן, ושומרים במקום חמים.

(את השמן ניתן לקרר ולשמור לתיבול סלטים, טיגון חביתות וכו' – טעים מאוד).

מבשלים  את הפסטה לפי הוראות היצרן.

בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים מחבת על אש נמוכה.

מוסיפים למחבת שמן זית כתית, שיני שום אפויות, עגבניות שרי, פול ירוק, אפונה, ארטישוק ירושלמי.

מטגנים בעדינות כ- 2 דקות.

מתבלים במלח ופלפל שאטה גרוס לפי הטעם.

כשהפסטה מוכנה, מסננים מן המים ומעבירים מיד למחבת.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

ניתן לגוון ולהוסיף עשבי תיבול נוספים (כוסברה, בזיליקום), פרמז'ן מגורר וצנוברים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה