פסטה ברוטב עגבניות, תרד וריקוטה

ריקוטה פרסקה אשר מצטרפת לפסטה בסוף ההכנה, מעניקה מתקתקות משגעת, מקרימה ומעשירה את הרוטב

ריקוטה פרסקה אשר מצטרפת לפסטה בסוף ההכנה, מעניקה מתקתקות משגעת,
מקרימה ומעשירה את הרוטב.

חומרים ל- 6-4 מנות:
1 חבילה (500 גרם) פסטה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית "זיתא"
3 שיני שום פרוסות דק
6 עגבניות גדולות (או 8 בינוניות) חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% גד

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים כ- 2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומבשלים כ- 10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להתרככות.
מוסיפים תרד ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.

מבשלים את הפסטה:

מרתיחים מי מלח בסיר גדול.
מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה.

מגישים:
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
מפוררים גס את גבינת הריקוטה, מוסיפים לפסטה, מערבבים קלות ומגישים מיד.

גיוונים:
● מוסיפים 1 בצל שאלוט קצוץ דק ומטגנים אותו יחד עם השום (שלב 1).
● מוסיפים 6 פילטים של אנשובי קצוצים גס ומטגנים אותם יחד עם השום (שלב 1).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר