מצרכים:
500 גרם פסטה עבה (סלילים, צינורות או קונכיות)
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב:
5 כפות חמאה
מלח ופלפל (לפחות ½ כפית פלפל ורצוי לבן)
1 כפית סוכר
3 משולשי גבינה מותכת בטעם טבעי
10 גרם גבינת רוקפור מפוררת
כמה עלי רוזמרין (לא חובה)
½ כוס חלב
אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר גבוה מכוסה. כשהמים מבעבעים, מכניסים את הפסטה.
בינתיים מכינים סיר-מחבת גדול. שמים בו את החמאה, המלח, הסוכר, הפלפל, הגבינות (חוץ מהפרמזן) ועלי הרוזמרין, ומערבבים על להבה בינונית. כשהכל מתפורר, מוסיפים את החלב ובוחשים היטב.
לאחר 6 דקות בישול ולא יותר, מעבירים את הפסטה בכף מחוררת למחבת. לפני שמתחילים בערבוב, בוזקים מלח על הפסטה שבמחבת.
מערבבים בכף עץ בעדינות תוך חימום, כך שכל אטרייה תעטה רוטב. מפסיקים לאחר 5-7 דקות.
בוזקים פרמזן ומגישים.