פסטה ברוטב שמנת בטטות ופסטו

מצרכים:1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג "פנה"כוס שמן זית של בני דרום לטיגון25 גר' חמאה2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות חתוכות לקוביות 1X1 ס"מ1 בצל קצוץ דק1/4 כוס יין לבן יבש1 כף שבבי שום "בני דרום"1 צנצנת מעדן פשטו בזילוקום ואגוזים "בני דרום"1 מיכל שמנת מתוקה לבישול2 כפות עירית קצוצה לקישוט1/2 כוס גבינת רוקפור מגורדתמלחפלפל לבן1/2 כפית אגוז מוסקט טחוןאופן ההכנה:מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל, מחממים חמאה ושמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בטטות ומטגנים כ-5 דקות בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה.מבשלים כ-5 דקות נוספות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.טועמים ומתקנים את התיבול.מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מערבבים פנימה גם את הרוקפור ובוחשים מעט.הגשה:מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עירית קצוצה.

מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג "פנה"
כוס שמן זית של בני דרום לטיגון
25 גר' חמאה
2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות חתוכות לקוביות 1X1 ס"מ
1 בצל קצוץ דק
1/4 כוס יין לבן יבש
1 כף שבבי שום "בני דרום"
1 צנצנת מעדן פשטו בזילוקום ואגוזים "בני דרום"
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 כפות עירית קצוצה לקישוט
1/2 כוס גבינת רוקפור מגורדת
מלח
פלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה".
במקביל, מחממים חמאה ושמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים בטטות ומטגנים כ-5 דקות בחום נמוך,
מוסיפים יין ומערבבים כדקה.
מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה.
מבשלים כ-5 דקות נוספות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
טועמים ומתקנים את התיבול.
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
מערבבים פנימה גם את הרוקפור ובוחשים מעט.

הגשה:
מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עירית קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר