לאחרונה הגעתי לביקור נוסף אצל משה בראל – בעלים ושף של 'פסטה דלה קזה'; מפעל חדש ומצוחצח וחנות מפעל – פינה קטנה של טוסקנה באזור התעשייה החדש של כפר סבא (דרך אפק 4).

הגעתי לראות את המכונה החדשה בה הצטיידו משה והמפעל בהשקעה של מיליוני שקלים, עם יכולות מניעת חיידקים שעלולים להיטפל לגבינות ולפסטה, בתהליך חום של 80 מעלות שמחסל את החיידקים, כשבכול התהליך כמה שפחות מגע יד אדם עם הפסטה, שעוברת בהמשך בתהליך מהיר מ-80 מעלות לקור של 4 מעלות – טמפרטורה בה לא מתרבים החיידקים.

במכונה זאת נעשים כמעט כל המוצרים – עשרות סוגים של פסטה, רביולי, ניוקי ועוד מוצרים המיוצרים לפי המסורת האיטלקית עליה מקפידים משה והצוות, מקמח שמגיע מצפון איטליה וחומרים איכותיים אחרים – ביצים, ירקות, גבינות ומה שצריך להרבה יותר מסתם "פסטה". למה כתבתי כמעט כל המוצרים? כי את האטריות מייצרים במכונה מיוחדת שחותכת עם סכינים.

בביקור פגשתי גם מוצרים חדשים של שף משה בראל: רביולי עם פרמזן, ריקוטה וזעתר, מוצר שמצליח עם טעם ים תיכוני שמגיע מהזעתר. מוצר נוסף הוא רביולי עם פיסטוק איטלקי מלוח, ויש גם רוטב 'קאצ'יו א פפה' חדש עם גבינה ופלפל. השף ממליץ עליו עם טליאטלה וניוקי.

במתוקים, בנוסף לספוליאטלה – אותו מאפה איטלקי מעלי בצק דקיקים שמגיע עם מילוי ריקוטה קפוא מנאפולי ואי אפשר להפסיק לאכול אותו, יש עכשיו בפסטה דלה קזה גם "קינוח זנב לובסטר" (לא להיבהל – הכל כאן כשר), מעין ספוליאטלה מגודל שמגיע מאיטליה, עם מילוי קרם וניל טעים אותו מוסיפים כאן. שחיתות בהתגלמותה.

ויש כאן גם מאכל אחד שאינו איטלקי: בניצה – מאפה בולגרי מבצק פילו, ביצים וגבינות, שמשה מכין לפי מתכון של אמא שלו. למה? "כי רק אמא שלי האמינה בי", אומר משה כשלחלוחית בעיניו.
לקניית מוצרים אני ממליץ להגיע לבניין הטוסקני של פסטה דלה קזה – דרך אפק 4 כפר סבא (09-7430552) חנות נוספת: אוסישקין 55 רמת השרון (03-5474893), ובמעדניות נבחרות ברחבי הארץ – הנה פירוט המוצרים, ויש גם משלוחים.