מצרכים ל- 8 מנות:
1 שקית (600 גרם) כרישה חתוכה מוקפאת "סנפרוסט"
500 גרם פסטה פנה או פוזילי, מבושלת לפי הוראות היצרן
50 גרם חמאת "תנובה"
1/2 כוס מים
1 שמנת מתוקה "תנובה"
1 כף קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
1 חבילה גבינת רוקפור "תנובה", מפוררת
50 גרם גבינת פרמזן "תנובה", מגוררת
4 עלי בזיליקום טרי, חצויים
אופן ההכנה:
מעבירים את הכרישה לכלי מתאים למיקרוגל, מחממים 10 דקות ומסננים.
בסיר רחב ממיסים את החמאה, מטגנים את הכרישה כ- 7 דקות על להבה נמוכה ומוסיפים מים.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
לפני הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים מלח ותבלינים, מערבבים ומכבים את האש .
מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים יחד כ-4 דקות נוספות.
מוסיפים את גבינת הרוקפור ומערבבים.
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את הפרמזן ואת הבזיליקום ומגישים חם.
צילום כפיר חרבי