פסטה טרוטולה בתרד וגבינה כחולה

החומרים ל6-8 מנותהחומרים500 גרם פסטה (פרפקטו) טרוטולה מבושלת לפי ההוראות, מסוננת (שומרים כוס ממי הבישול לדילול) מעורבת במעט שמן זית, בסיר הבישול.3 כפות שמן זית30 גרם חמאה1 כוס רצועות בצלצלי שלות, או בצל סגול2 שיני שום קצוצותפלפל צ'לי קצוץ לפי הטעםסלסלת פיטריות פורטבלה חצויות ופרוסות, רצוי קטנות (כ 200-250 גר)250 גרם עלי תרד צעירים, מנוקים וחתוכים לרצועות רחבות פלפל שחור גרוס טרי, מעט מיץ לימון וקורט סוכר.250 מייל שמנת מתוקה125 – 150 גרם גבינת גליל (או "כחולה" אחרת) מפוררתמלח, לפי הטעם להגשהכוס אגוזי מלך קצוצים גסההכנה1. מחממים השמן והחמאה בסיר רחב ומטגנים הבצל השום והצילי על אש בינונית- נמוכה כ-4 דקות2. מוספים הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות 3. מוסיפים התרד ומטגנים מערבבים עוד 3 דקות, מתבלים ומעבירים לסיר הפסטה.4. בסיר קטן מרתיחים השמנת, טורפים לתוכה הגבינה, מדללים במחצית מי הפסטה או לפי הצורך, מבעבעים 2 דקות, יוצקים על הפסטה מערבבים תוך חימום עדין, מתקנים התיבול, בוזקים האגוזים ומגישים .

החומרים ל6-8 מנות

החומרים
500 גרם פסטה (פרפקטו) טרוטולה מבושלת לפי ההוראות, מסוננת (שומרים כוס ממי הבישול לדילול) מעורבת במעט שמן זית, בסיר הבישול.
3 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
1 כוס רצועות בצלצלי שלות, או בצל סגול
2 שיני שום קצוצות
פלפל צ'לי קצוץ לפי הטעם
סלסלת פיטריות פורטבלה חצויות ופרוסות, רצוי קטנות (כ 200-250 גר)
250 גרם עלי תרד צעירים, מנוקים וחתוכים לרצועות רחבות
פלפל שחור גרוס טרי, מעט מיץ לימון וקורט סוכר.
250 מייל שמנת מתוקה
125 – 150 גרם גבינת גליל (או "כחולה" אחרת) מפוררת
מלח, לפי הטעם

להגשה
כוס אגוזי מלך קצוצים גס

ההכנה
1. מחממים השמן והחמאה בסיר רחב ומטגנים הבצל השום והצילי על אש בינונית- נמוכה כ-4 דקות

2. מוספים הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות

3. מוסיפים התרד ומטגנים מערבבים עוד 3 דקות, מתבלים ומעבירים לסיר הפסטה.

4. בסיר קטן מרתיחים השמנת, טורפים לתוכה הגבינה, מדללים במחצית מי הפסטה או לפי הצורך, מבעבעים 2 דקות, יוצקים על הפסטה מערבבים תוך חימום עדין, מתקנים התיבול, בוזקים האגוזים ומגישים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר