פסטה ירוקה

מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת
מתכון של מאיה דרין עבור "ברילה" לפסטה עם שפע ירקות ירוקים, תרד טורקי, בפסטו ירוק וגבינה צפתית

חומרים ל-4 מנות

1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם) כמו של ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן

3  זוקיני חתוך דק

2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)

3 כפות שמן זית

צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)

6 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לפסטו

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור בזיליקום

1/2-3/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

4 כפות גרעיני חמנייה קלויים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט

חופן גרעיני חמנייה קלויים

4 כפות גבינה צפתית מפוררת

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד.

מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.

מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני.

מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחד.

מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד 2 דקות.

מסירים מעל האש.

מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר