חומרים ל-4 מנות
1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם) כמו של ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן
3 זוקיני חתוך דק
2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
3 כפות שמן זית
צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפסטו
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
1/2-3/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קלופות
4 כפות גרעיני חמנייה קלויים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט
חופן גרעיני חמנייה קלויים
4 כפות גבינה צפתית מפוררת
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד.
מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני.
מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחד.
מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת.
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד 2 דקות.
מסירים מעל האש.
מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.