פסטה ירוקה

מתכון של מאיה דרין עבור "ברילה" לפסטה עם שפע ירקות ירוקים, תרד טורקי, בפסטו ירוק וגבינה צפתית

מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת
מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת. צילום רונן מנגן

חומרים ל-4 מנות

1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם) כמו של ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן

3  זוקיני חתוך דק

2 בצל ירוק חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)

3 כפות שמן זית

צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)

6 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לפסטו

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור בזיליקום

1/2-3/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

4 כפות גרעיני חמנייה קלויים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט

חופן גרעיני חמנייה קלויים

4 כפות גבינה צפתית מפוררת

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד.

מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.

מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני.

מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחד.

מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד 2 דקות.

מסירים מעל האש.

מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה