מתאים ל- 4 סועדים כמנה עיקרית
חומרים:
800 גר' קפלאצ'י די זוקה של לבורטוריו די פסטה
400 גר' גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
2-3 גבעולי סלרי
1 גזר גדול
2 כוסות של עגבניות מרוסקות
1 כוס ציר בשר (או עוף)
1/2 כוסות של שמן זית כתית מעולה
מלח, פלפל, בזיליקום
אופן ההכנה:
קוצצים דק את הבצל, סלרי, גזר ומטגנים בשמן זית כ-7 דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים לירקות את הבשר הטחון וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הבזיליקום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
להוסיף את ציר בשר בהדרגה עד שנספג לגמרי והרוטב מוכן.
לבשל את הקפלאצ'י די זוקה לפי הוראות הבישול שעל האריזה.
לסנן את הפסטה, להוסיף את הרוטב בולונז מעל ושבבי פרמזן, ולהגיש.