חומרים ל- 10 סועדים:
600 גר' פסטה פנה (צורת צינורות
350 גר' חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
120 גר' סילאן חצר כנרת (4 כפות)
60 גר' עלי בזיליקום טריים
40 גר' עלי נענע טריים
60 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לפסים
100 גר' גזר חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
– את הפסטה מבשלים לפי הוראות היצרן.
– מרתיחים את הרוטב ומוסיפים לו את כל החומרים.
– מרתיחים פעם נוספת ויוצקים על הפסטה.
אפשר לפזר מעט פרמזן על הפסטה
הסילאן מופק ממיצוי פרי התמר המשובח. מיץ תמרים מרוכז שמופק על ידי בישול התמרים וסחיטתם. מרקמו הנוזלי דומה לזה של הדבש, אך טעמו עדין יותר, ולכן הוא מתאים למגוון רחב של מאכלים. אידיאלי כממתיק במרינדות ותבשילים, בעיקר באלו הדורשים השחמה. מתאים לתבשילי עוף ובקר, ירקות מבושלים, אוכל סיני, מוקפצים, ועוד.