fbpx

פסטה סיציליאנית עם סרדינים

חומרים ל 4 אנשים1 חבילה ½ ק"ג פסטת בוקטיני של ברילה1/3 כוס שמן זית כתית 16 סרדינים טריים קטנים מנוקים מקשקשים ומהאדרה המרכזית1 בצל סגול מקולף וחתוך לקוביות קטנות1/3 כוש שמיר קצוץ גס1/3 כוס צנוברים1/3 כוס צימוקים שחוריםקמצוץ זעפרן ( כ –1/3 חבילה של 1 גרם)חצי כוס יין לבןאופן ההכנהבמחבת עם 4 כפות מהשמן זית, לטגן קלות את הסרדינים כחצי דקה מכל צד. להוציא את הסרדינים ולהניח על צלחת בצד. לאותה מחבת להוסיף את יתרת שמן הזית והבצל. כאשר הבצל מגיע לשקיפות, להוסיף את השמיר, הצנוברים, הצימוקים והזעפרן, לערבב היטב כ2 דקות על להבה גבוהה, ולהוסיף את היין הלבן.כשהנוזל כמעט ניגמר במחבת, לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך, להוסיף את הפסטה שרק יצאה מהמים, לערבב היטב, ולהגיש בקערה גדולה כאשר הסרדינים מסודרים מעל.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל 4 אנשים
1 חבילה ½ ק"ג פסטת בוקטיני של ברילה
1/3 כוס שמן זית כתית
16 סרדינים טריים קטנים מנוקים מקשקשים ומהאדרה המרכזית
1 בצל סגול מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1/3 כוש שמיר קצוץ גס
1/3 כוס צנוברים
1/3 כוס צימוקים שחורים
קמצוץ זעפרן ( כ –1/3 חבילה של 1 גרם)
חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה
במחבת עם 4 כפות מהשמן זית, לטגן קלות את הסרדינים כחצי דקה מכל צד. להוציא את הסרדינים ולהניח על צלחת בצד.

לאותה מחבת להוסיף את יתרת שמן הזית והבצל. כאשר הבצל מגיע לשקיפות, להוסיף את השמיר, הצנוברים, הצימוקים והזעפרן, לערבב היטב כ2 דקות על להבה גבוהה, ולהוסיף את היין הלבן.

כשהנוזל כמעט ניגמר במחבת, לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך, להוסיף את הפסטה שרק יצאה מהמים, לערבב היטב, ולהגיש בקערה גדולה כאשר הסרדינים מסודרים מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר