פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור

מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפייה במשך 45 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף. צילום אסף אמברם
בלוגר האוכל רון יוחננוב מציע עם פסטה ריקו המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית, מתכון פטנט לפסטה טרייה עם עוף בתבנית אחת שמתאים לימי החורף הקרים. השימוש בפסטה טרייה שלא צריך לבשל אותה לפני ההכנה בתנור מוסיף למרקם ולטעם

מצרכים ל-5-6 מנות

1 חבילת פסטה פוזילי טרייה כמו של פסטה ריקו

5-6 שוקי עוף או כרעיים או פרגיות

4 שיני שום כתושות

10 עגבניות שרי חצויות

1 צרור תימין טרי

2 כוסות מים רותחים

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה  

מלח ופלפל שחור

צילום אסף אמברם

למרינדה

 3 כפות שמן זית

1 כף תבלין גריל

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כף אבקת שום או שום גבישי

1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

1 כף דבש או סילאן

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל שחור

2 כפות מים

צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי,  מעט מלח ופלפל, ו-2 כוסות מים רותחים.

הכנת המרינדה

 מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה.

אפשר להכין את המרינדה לילה קודם.

משרים את נתחי העוף במרינדה.

אפיית המאכל

 מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים במרינדה.

מפזרים מעל מעט תימין.

מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפייה במשך 45 דקות.

לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה.

אופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף.

מגישים חם.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר