מצרכים
180 גרם פסטה פטוצ'יני (רצוי בהכנה עצמית)
150 גרם קוביות סלמון טרי
150 גרם שמנת לבישול
20 גרם חמאה
כרישה ושום
4-6 פרחי ברוקולי
תרד טרי
שעועית ירוקה ואפונה (לפי הטעם)
מצרכים לבצק
500 גרם קמח בורו
500 גרם קמח פסטה לבן
500 גרם תרד מופשר
ביצה טריה
650 גרם חלמון – כ-10 חלמונים
אופן הכנת הבצק
בקערה מפשירים את התרד.
מוסיפים ביצה טריה ואת החלמונים.
מערבבים את הקמחים בקערה נפרדת.
בהדרגה מזלפים את הנוזלים של קערת התרד לתוך הקמח עד קבלת בצק אחיד הומוגני ואחיד.
נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות.
מרדדים את הבצק לעובי דק וחותכים לרצועות בצורת פטוצ'יני – רצוי להשתמש במכונת פסטה.
מאחסנים בקופסה נקייה אטומה עד לבישול הרצועות.
אופן בישול הבצק
מחממים סיר עם מים רותחים וקורט מלח בפנים.
כשהמים רותחים ומבעבעים מכניסים את רצועות הפסטה לבישול של עד 2 דקות.

מצרכים לקרם
100 גרם תרד ללא גבעולים
1/2 כרישה קצוצה דק
30 גרם חמאה
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
¼ כוס שמנת מתוקה
אופן הכנת הקרם
מבשלים את התרד עד שמתרכך.
כשמתחיל להתקבץ בבישול מוסיפים חמאה, שום, תיבול ושמנת.
מרתיחים עוד 5-6 דקות.
לאחר מכן טוחנים עד מרקם חלק.
אופן הכנת המנה
מחממים מחבת עם השמנת.
צולים את הסלמון מכל כיוון.
ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוציאים את הסלמון.
מוסיפים את הירוק חוץ מהתרד [בסוף המנה מוסיפים את התרד].
פותחים את הטעמים ומוסיפים כף גדושה של קרם התרד, שמנת וכפית חמאה.
מצמצמים עד שמתקבל רוטב ירוק ואחיד.
מחברים את הסלמון למנה ומקפיצים ביחד.
מוסיפים את התרד.
מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים.