מצרכים:
500 גרם פסטה פנה (פסטה קצרה וחלולה)
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קצוצות
½ פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
6 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1 מכל שמנת להקצפה
וודקה פרפקט לפי הטעם
להגשה:
200 גרם פתיתי פרמזן
אופן הכנת הרוטב:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף ומטגנים 5 דקות. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים על להבה בינונית עד שמקבלים רוטב אחיד.
טועמים ומשפרים תיבול.
מוסיפים לרוטב את השמנת, מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן,
מחלקים את הפסטה למנות, מחממים את הרוטב, מוסיפים וודקה פרפקט, מערבבים ויוצקים על הפסטה.
זורים מעל פתיתי פרמזן ומגישים.