פסטה פנה כשרה לפסח עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן

לרגל השקת סדרת המוצרים הכשרה לפסח של יצרנית הפסטה האיטלקית ברילה: ספגטי, פוזילי ופנה, מוצע מתכון לארוחה חלבית כשרה לפסח (לאוכלי קטניות). מנה עם שפע ניחוחות וטעמים בה אפשר להסתפק בסוג אחד של פטריות ולוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל לא כדאי כי הם אלה שהופכים את הרוטב למיוחד

מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. צילום נמרוד סונדרס

חומרים ל-4-6 מנות

1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח

1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה) מושרות במים וקצוצות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

2 כפות חמאה או שמן זית

1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס

1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק

3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)

1 עלה דפנה (לא חובה)

1 צרור קטן של תימין

1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן

1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%

מעט אגוז מוסקט טחון טרי

גבינת פרמזן מגוררת להגשה

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים מחבת בלי שומן.

כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות.

מטגנים אותן במחבת 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים ולהתכווץ.

מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות.

מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין.

כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

יוצקים את השמנת.

מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי.

מכבים את האש ושומרים חם.

הכנת הפסטה

לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.

מבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות מהכתוב בהוראות על האריזה.

השלמת המנה והגשה

מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב יחד עם חצי כוס ממי הבישול.

מערבבים יחד במשך 1-2 דקות.

מגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה