פסטה קצרה (פנה) עם עגבניות מיובשות

 

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
500 גר' פסטה קצרה מסוג פנה (עדיף מחברה איטלקית)
300 גר' עגבניות מיובשות בשמן (חתוכות לרצועות)
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
100 גר' זיתים שחורים מגולענים מהסוג "קלמטה"
3 שיני שום קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 חופנים של עלי בזיליקום טרי
1 כפית טימין (קורנית)
6 כפות שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם – אפשר להוסיף 2 פלפלים חריפים יבשים מהסוג "שאטה"


אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את השום, הזיתים, העגבניות מיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רוטב העגבניות, בזיליקום, טימין ופטרוזיליה ומבשלים כ– 5 דקות.
מורידים מהאש – כאשר הפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לרוטב, מחזירים לאש, מערבבים עוד מספר דקות ומגישים מיד חם.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה