פסטה קצרה (פנה) עם עגבניות מיובשות

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: 500 גר' פסטה קצרה מסוג פנה (עדיף מחברה איטלקית)300 גר' עגבניות מיובשות בשמן (חתוכות לרצועות)2 כוסות רוטב עגבניות מוכן100 גר' זיתים שחורים מגולענים מהסוג "קלמטה"3 שיני שום קצוץ3 כפות פטרוזיליה קצוצה2 חופנים של עלי בזיליקום טרי1 כפית טימין (קורנית)6 כפות שמן זיתמלח, פלפל לפי הטעם – אפשר להוסיף 2 פלפלים חריפים יבשים מהסוג "שאטה" אופן ההכנה:מבשלים את הפסטה לפי ההוראות.בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את השום, הזיתים, העגבניות מיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רוטב העגבניות, בזיליקום, טימין ופטרוזיליה ומבשלים כ– 5 דקות.מורידים מהאש – כאשר הפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לרוטב, מחזירים לאש, מערבבים עוד מספר דקות ומגישים מיד חם.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
500 גר' פסטה קצרה מסוג פנה (עדיף מחברה איטלקית)
300 גר' עגבניות מיובשות בשמן (חתוכות לרצועות)
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
100 גר' זיתים שחורים מגולענים מהסוג "קלמטה"
3 שיני שום קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 חופנים של עלי בזיליקום טרי
1 כפית טימין (קורנית)
6 כפות שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם – אפשר להוסיף 2 פלפלים חריפים יבשים מהסוג "שאטה"


אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את השום, הזיתים, העגבניות מיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את רוטב העגבניות, בזיליקום, טימין ופטרוזיליה ומבשלים כ– 5 דקות.
מורידים מהאש – כאשר הפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לרוטב, מחזירים לאש, מערבבים עוד מספר דקות ומגישים מיד חם.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר