פסטיבל אוכל כפרי ה- 9 ביואב יהודה מ- 20 בפברואר

אזור יואב יהודה הנמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, מציע נופים של גבעות מכוסות בפריחה אדומה של כלניות, שקדיות ורקפות, לצד כליל החורש בפריחה עזה של ורוד וסגול, מטעי זיתים וגפנים סדורות בכרמים.
בתוך כל אלו משובצים מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות צאן ויקבים.
באזור זה יתקיים פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 9 ביוזמת עמותת התיירות יואב-יהודה, בין התאריכים 20 בפברואר עד 14 במרץ, עם 4 סופי שבוע של אוכל כפרי.

הקונספט המרכזי של הפסטיבל הוא לתת ביטוי למגוון העצום של בשלנים מקומיים עממיים, לפתח אפיקי פרנסה לתושבי האזור שלא עסקו בתיירות עד כה, ולבסס את המסעדות הכפריות הפועלות במקום, אשר מציעות סגנונות בישול מגוונים.

הפסטיבל מתרחש בו בזמן בעשרות מקומות וישובים, ומאפשר להנות מחוויות שונות – אוכל אתני בבתים, קדירות בשר ביין ביקבים, טיול עם עדר עיזים וארוחת גבינות, טעימת שמני זית בבית בד לצד מאזטים המבליטים את טעמיו.

ניתן יהיה ליהנות גם משוקולדים בעבודת יד, עוגות בקונדיטוריות בוטיק, תה צמחים ובישולי שדה במנוחה לצד הג'יפ, סלסילות פיקניק ממיטב מעדני האזור למטיילים ביערות המטופחים ובפארקים המשוחזרים, בראנצ'ים עשירים, קונצרטים, סדנאות אוכל ועוד.

זוהי הזדמנות חד פעמית ליהנות מחוויית אירוח יוצאת דופן בבתי הבשלניות המקומיות. נשות האזור פותחות את ביתן ומגישות מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחתן ועדתן.
האורחים יושבים בביתה, גינתה או מרפסתה של המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפורי המשפחה, בעוד במטבח מבעבעים על הכיריים הסירים מעלי ניחוחות בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים – המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, התימני, הארגנטינאי, ההונגרי. .

גם השנה יושם דגש בפסטיבל האוכל הכפרי לקשר ולמחויבות המשתתפים אל הטבע, כפי שמשתקף במאכלים, ביינות, במרקחות, בגבינות ובשמני הזית שמקורם באדמה ובאקלים המקומיים. זאת בנוסף לעשבים, גרגרים, פיטריות, פירות וירקות הגדלים בר, שהגשם מצמיח בהרים, בגאיות ובעמקים.
אלה ישתלבו במטבחים העונתיים של תושבי המקום. חג הפורים, החל במהלך ימי הפסטיבל, יבוא לידי ביטוי במאכלי חג אותנטיים ויצירתיים ממגוון עדות וטעמים.


עמותת תיירות יואב-יהודה
טל. 08-8502240 
www.touryoav.org.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה