פסטיבל דרך היין של יקבי יהודה – עד 25 באוקטובר

חגיגת היין של יקבי יהודה החלה ותימשך עד 25 באוקטובר. בפסטיבל העשור של דרך היין יקבי יהודה  משתתפים 26  יקבים מדרך יין אחת ופורייה השוכנת בגאיות וברכסים של אזור יהודה, בו בצרו ויצרו יינות כבר לפני 3,000 שנים.

המשותף לכל היקבים הוא אהבתם לעולם היין, ולצידה חזונם לטעת חיים חדשים בלב תרבות היין הישראלית כמו גם חבל הארץ הרי יהודה, שהינו חבל היין המוכרז והמוגדר היחידי בארצנו. ב- 18 בספטמבר התקיים אירוע הפתיחה של "חגיגת דרך היין יקבי יהודה" בגן הלאומי עין חמד. כל אורח קיבל כוס יין בה ניתן היה למלא יין בדוכני היקבים השונים. 

היקבים המשתתפים: יקב קלו דה גת, יקב קלע דוד, יקב קסטל, יקב שורק, יקב שריגים, יקבי עמק האלה, יקב ענתות, יקב פלם, יקב צובה, יקב צרעה, יקב קטלב, יקב סוסון ים, יקב עגור, יקב כרמי יוסף, יקב לה טרה פרומסה, יקב לטרון, יקב מוני, יקב נחשון, יקב בן חנה, יקב ברקאי, משק יין הנס שטרנבך, יקב המסרק, יקב זמורה, יקבי טפרברג, יקב יהודה, יקב כץ. 


גם ביום שישי  19/9/2008 
יימשך אירוע הפתיחה לקהל הרחב מ- 10:00 עד 16:00, כאשר דוכני היקבים ישארו פרוסים במקום, לצד הופעה חיה של הרכב ג'אז.  מחיר כרטיס כניסה 60 ₪, כולל כוס לטעימות.


המשך אירועים והתרחשויות בדרך היין עד 25/10/2008
פעילות ביקבים במהלך חמשת השבועות יארחו היקבים את הקבל ביקבים במועדים שונים להרצאות, טעימות, פעילויות ושאר התרחשויות. בכל אחד מהיקבים פעילויות אחרות.

מידע נוסף אודות הפסטיבל והאירועים ניתן לקבל בעמותת התיירות יואב יהודה בטלפון 08-8502240. www.touryoav.org.il 

פסטיבל היין ביקבים
יקב כרמי יוסף – ברבדו
היקב ממוקם בכרמים במושב כרמי יוסף. בכל ימי שישי לאורך כל הפסטיבל יהיה היקב פתוח למבקרים בשעות 11:00-14:00, אפשר לסייר ביקב, לטעום מהיינות, וליהנות מנוף הכרמים המשכר, ב- 15/10/08 – השפעת התחממות כדור הארץ על היין. פרופ' בן עמי ברבדו ירצה ביקב בשני מחזורים בשעה 11:30 וכן ב-13:00. האורחים יתכבדו בטעימות של יין וגבינות, ויסיירו ביקב עם הדרכה.
במהלך חול המועד סוכות היקב יהיה פתוח בתאריכים 13/10/08, 15/10/08 ,17/10/08, 20/10/08 – בין השעות 11:00 עד 15:00, בערב סוכות 13/10/08 בשעה 12:00 – הרצאה בנושא: "יין ואריכות ימים: האם המדענים גילו את הסוד?". מרצה פרופ' עודד שוסיוב. טל. 050-2207022.

יקבי עמק האלה
היקב ממוקם בכניסה לקיבוץ נתיב הל"ה. בימי שישי היקב פתוח לקהל הרחב לסיורים וטעימות יין מודרכות. שעות פתיחת היקב: ימים א-ה 9:00-15:00, שישי וערבי חג 9:00 – 13:00, סיור אחרון יצא בשעה 12:00, יום שישי – 19/9/08 ו- 26/9/08 – השקה לקהל הרחב של היינות החדשים: האוורד 05, קברנה פרנק 06, מוסקט 06 ,04 RR.
בחול המועד סוכות היקב פתוח לקהל הרחב לסיורים וטעימות יין מודרכות, במחיר 20 ₪ לאדם, שיוחזרו בעת קניית יין. הכניסה חינם לחברי מועדון הלקוחות. טל. 054-6600599, 02-9994885.

יקב קלע דוד
ממוקם בכניסה לפני מושב גבעת ישעיהו. במהלך השבוע בתקופת הפסטיבל יפתח היקב רק לקבוצות שיתאמו ביקור מראש, בסופי שבוע – שישי ושבת, היקב פתוח לקהל הרחב. סיורים יתקיימו בשעות 11:00, 13:00, 15:00. הסיור כולל הסבר על תהליך ייצור היין, מתחיל בכרם ומסתיים ביקב, טעימות של היין ושמן הזית מתוצרת היקב. משך הסיור כ-30 דקות. טל. 02-9994848, 057-2325905.

יקב צרעה
ממוקם בקיבוץ צרעה. תאריכים לסדנת טרואר במהלך הפסטיבל: 3/10, 10/10, 17/10, 23/10 . בסדנת טרואר (בית הגידול של היין) יוכלו המשתתפים להעשיר את הידע על עולם היין, ולהכיר את האנשים שמאחורי היין.
יינן היקב ערן פיק והכורם דור ג'ימס מציגים את ההשפעה החשובה של בית הגידול על אופיו של היין. הסדנה מתחילה בכרם שורש, הנטוע בכמה חלקות קטנות ומגוונות הפזורות על פני שטח הררי. המשתתפים יהלכו בין החלקות השונות על מנת להכיר מקרוב את עולמה המורכב של הגפן ויקבלו מידע בנושא הטרואר המיוחד לאזור הרי ירושלים. משם ירדו ברכבים ליקב בצרעה, שם יטעמו מיינות היקב, צעירים ומתיישנים, סביב שולחן האבירים. הסדנה תלווה בגבינות המיוחדות הנמכרות בחנות היקב. משך הפעילות: כארבע שעות. עלות: 95 שקלים. לתיאום מראש בלבד: טל. 02-9908261.

יקב נחשון
ממוקם בקיבוץ נחשון. יקב נחשון עורך סיורים להכרת היין, הסיור כולל הסבר על הדרך שעושה הענב מהכרם ועד לחבית, ולסיום טעימת יין וגבינות צאן נחשון. שעות פתיחת היקב: א' – ה' 09:00-16:00, ו' 09:00-15:00. שבת 10:00-18:00. הסיורים בתיאום מראש בלבד. טל. 050-8674556, 08-9278641.

משק יין הנס שטרנבך
ממוקם במושב גבעת ישעיהו. שבת 20.09.2008 – סיור ביקב + ארוחת צהריים במסעדה. יום ו' 10:00-14:00, 26.09.2008 – סדנת יין למתחילים, 4 שעות, בכרם וביקב. כולל טעימות. מחיר: 100 ₪ למשתתף. קיום הסדנא מותנה בהרשמת 10 משתתפים. לאחר הסדנא מוצע להמשיך בארוחת צהריים במסעדה. שבת 27.09.2008 – סיור ביקב + ארוחת צהריים במסעדה (מהתפריט, כולל יין). הסיורים מתבצעים בכל שעה עגולה. מחיר הסיור 15 ₪. שישי ושבת 03,04.10.2008 – סיור ביקב וארוחת צהריים במסעדה. שישי ושבת 10,11.10.2008 – סיור ביקב וארוחת צהריים במסעדה. יום ו' 17.10.2008, 10:00-14:00 – סדנת יין למתקדמים. 4 שעות בכרם וביקב. כולל טעימות. קיום הסדנא מותנה בהרשמת 10 משתתפים. לאחר הסדנא מוצע להמשיך בארוחת צהריים במסעדה. שבת 18.10.2008 – סיור ביקב וארוחת צהריים במסעדה. שישי ושבת, 24,25.10.2008 – סיור ביקב וארוחת צהריים במסעדה. הסיורים ביקב מתקיימים כל שעה עגולה. מחיר הסיור 15 ש"ח. טל. 052-3859926, 02-9990162.

יקב לה טרה פרומסה
ממוקם במושב שחר. ב 25.09.08 בשעה 20:30 ערב המשלב ארוחה איטלקית קוצ'ינית והופעת פלמנקו. את ההופעה יבצעו הרקדנית קרן יוחנן ונגן הגיטרה עידן בלס. חובה להזמין מקומות מראש. מספר המקומות מוגבל. ב- 16.10.08 בשעה 20:30 ערב מיוחד לרגל חגיגות העשור ליקב. בערב טעימות אורך של יינות לקרימה ורובינו, וכן תוגש ארוחת ערב. חובה להזמין מקומות מראש. מספר מקומות מוגבל. בשבתות הפסטיבל ניתן יהיה לטעום מיינות היקב ולהזמין ארוחות בתיאום מראש. אירית וסנדרו, טל. 050-5684775, www.itpwinery.com

יקב יהודה
ממוקם בכניסה למושב שורש. הרצאות הכורם ויינן היקב אבי יהודה, בנושא "יקב משפחתי. מהכרם ועד הבקבוק". אבי יהודה הינו אחד הכורם הידועים באזור הרי יהודה כמו גם היינן והבעלים של יקב יהודה. אבי, רעייתו ובנותיו פעילים ביקב במשפחתי ומעורבים בכל שלב החל מגידול הענבים, בצירתם ולווי היצירה עד אירוח האורחים.
אבי, פילוסוף בנפשו, מקבל קבוצות לאירוח בחלל היקב הקטן, הכולל טעימת חבית, טעימת יינות, ושיחה בהתאם לקבוצה, אם על העשייה, אם על פילוסופיה של יין יהודי, ואם על תהליכי היצור ועוד. כל ההרצאות מלוות בטעימת יינות של יקב יהודה, כמו גם בנשנוש קל. לתשומת לב הקהל הדתי: אם ברצונכם ליהנות מההרצאה בליווי יינות כשרים, יש לתאם מראש על מנת שהייינן יוכל לדאוג עבורכם ליינות עם כשרות. ההרצאות יתקיימו בימי שישי ושבת בבשעות 11:00, 13:00, 15:00. לתחילת סיור בכרם ו/או תיאום מראש מומלץ להתקשר לאבי, טל. 054-4638544.

יקב עגור
ממוקם בכניסה למושב עגור. לאורך כל ימי הפסטיבל יארח היקב את התערוכה "הגפן והיין בארץ ישראל העתיקה". יתקיימו סיורים בכרם, טעימות יין, ומפגש עם שוקי ישוב – יינן היקב, בכל ימי שישי ושבת בשעות 12:00 ו-14:00. ביקב תתארח אסתי בר עם מאפים, לחמים ומטבלים, רולדת טפנד ורוטב שמנת ועירית, קישים אישיים במילויים שונים, וסלטים טריים וצבעוניים. מנות אלה ממטבחה של אסתריקה – לצד יינות היקב. טל. 02-9995423.


יקב מוני

ממוקם ליד דיר רפאת, בהמשך הכביש מיקב צרעה. בכל שישי ושבת מפגשים וטעימת יינות – לאוהבי היין, שמן זית וזיתים המיוצרים במקום. ב- 23/10/08 בשעות 9:00-18:00 יתקיים יום אדום – יום שכולו טעימות של יינות אדומים ממיטב יינות היקב, וטעימות של שמן זית כתית מעולה עם זיתים. ללא תשלום. יינתן הסבר על עשיית היין וסיפור המשפחה. כניסה חופשית למערה. טל. 02-9916629.

יקב כץ
ממוקם בכניסה למושב מסילת ציון. לאורך כל השבוע, כולל בסופי השבוע, מפגשים עם היינן יוסי כץ על דרכו והתפתחותו של היקב הירוק, סיור ביקב וטעימת יינות. יש אפשרות להזמין ארוחות המוגשות במקום בהזמנה מראש – ארוחה בשרית או ארוחת גבינות. ב- 16/10/08 בשעה 20:00 ערב גבינות, יין, שירה וריקודים עם נגני קריוקי. ביקב תערך פתיחת התערוכה של הצייר ואיש הספרות יעקב פורת. הערב ילווה בשירה ונגינה של האמנים: עירית דנאי – שירה, אלי סווילם – שירה, אילן ברקאי- גיטרה , אבי לונשטיין – גיטרה. ביתאום והזמנה מראש: 050-2872743, 050-2573950.
ביום חמישי 25/9 בשעה 20:00 יתקיים המופע החיים בריקוד ובמילים – פלמנקו, ריקוד מודרני ושירה בביצועה של אביטל לביא במופע אישי. ההכנסות יתרמו לרכישת ציוד לרווחת הנשים והילדים ב"אישה לאישה" – המקלט לנשים מוכות בירושלים.

יקב צובה
ממוקם בקיבוץ צובה. שיתוף פעולה ביין היקב לקיפצובה – יין וילדים. דריכות ענבים קישוט בקבוקונים וקבלת תעודת יינן צעיר, בכל שבת באוקטובר בין השעות 12:00-15:00. ערב אדום – יום חמישי 2.10.2008 משעה 19:00 באולם "הצריף" בקיבוץ צובה. תפריט גורמה בשרי על בסיס היינות האדומים של יקב צובה. הארוחה כוללת בר סלטים עשיר ולחמים כפריים במזנון חופשי, מנת ביניים ומנה עיקרית אחת לבחירה מתוך שלוש אפשרויות. בכל מנה טעימות מיינות היקב האדומים ומפגש עם היינן של היקב. פינת קפה וקינוחים. הארוחה בליווי מוסיקת ג'אז חיה. המחיר 160 ש"ח. מספר המשתתפים מוגבל, יש להזמין מראש בטל. 02-5347000. ערב לבן – יום חמישי 16/10/08 משעה 19:00 בלובי מלון צובה: ארוחת שף חלבית על בסיס היינות הלבנים של יקב צובה. הארוחה כוללת בר סלטים עשיר ולחמים כפריים במזנון חופשי, מנת ביניים ומנה עיקרית אחת לבחירה מתוך שלוש אפשרויות. בכל מנה טעימות מיינות היקב הלבנים ומפגש עם היינן של היקב. פינת קפה וקינוחים. הארוחה בליווי הרכב קאמרי- מוסיקה קלאסית בניחוח איטלקי. מספר המשתתפים מוגבל. המחיר 160 ₪, יש להזמין מראש בטל. 02-5347000.

יקב שריגים
ממוקם בישוב שריגים. בכל ימי שישי ושבת של הפסטיבל בין השעות 11:00- 17:00 נערכים ביקורים ביקב סיורים מידי 30 דקות. ביקב יתארחו ממיטב אמני האלה. במהלך אירועי היין יושקו יינות מבציר 2006 יקב שריגים – סיפורו של יקב בוטיק הנושק לפארק בריטניה: ביקור הכולל הסבר על תהליך ייצור היין וטעימה ביער באווירה מיוחדת. ביקור יחל מדי 30 דקות במהלך כל היום. הביקור והטעימה כרוכים בתשלום. טל. 02-9991512, 050-6234110, 050-5255664.


איפה לאכול 
אירוח לסעודה באזור אצל בשלניות ביתיות. כמן כן, בחלק מהיקבים יהיו אפשרויות קולינריות מגוונות. 

מאכלי ננה – ליאון שריגים
גורמה כורדית מאכלי קארדי, כתומים, ירוקים, אדומים ולבנים – צבעוניות של האוכל והמבשלת כאחת. בתיאום מראש, טל. 052-2407232.

הבית של אסנת – מושב עג'ור
בבית מלא טעם ומסורת מבשלת אסנת אוכל כורדי אותנטי ושמח המבושל על פתיליות. כשר. בתיאום מראש, טל. 02-9996707, 052-5717650.

משפחת רוזנבוים – ליאון שריגים
גריל ארגנטינאי למבינים ולשאינם ממהרים – גריל ענק עליו נצלים נתחי אסאדו, אנטריקוט, צ'וריסוס ועופות. לצד הגריל ערוך מזנון ובו סלטים עשירים. טל. 054-5987999.

הבית של זוהרה – מושב לוזית
ארוחה מרוקאית בעושר מסורתי. קוסקוס, דגים בתיבול פפריקה שמגדלת המשפחה, לצד עשרות תבליני הבית הנוספים. טל. 050-5298179, 02-9911143.

אסתריקה – מושב רמת רזיאל

אוכל המושפע מהמטבח האיטלקי-צרפתי. מנות מוקפדות ועוגות משובחות. על טהרת הטריות ומיטב חומרי הגלם. בהזמנה של יומיים מראש, טל. 02-5340935, 050-6303203.

משפחת אהרון – ליאון שריגים
אוכל משולב בשפע מנות הדגל של המטבח הכורדי העונתי. בתיאום מראש, כשר. טל. 02-9999141, 052-2407232.

מזון לנשמה – מושב צפרירים
ארוחות הודיות צמחוניות משובחות. טל.02-9921875, 050-7122717.

הבית של אבי – גבעת ישעיהו
אוכל כורדי מסורתי וטרי. ארוחה על פי מסורת הגשה ביתית: מרקי קובה (כולל קובה במרק זעתר), מגשי ממולאים וקובה בורגול מטוגן, שפע מרתק וטעים.

מסעדת תבלין
בכל סוף שבוע במהלך הפסטיבל שותים יינות מקומיים בתבלין. בימי חמישי תיערך שירה בציבור, טעימות יין בליווי המלצות והסברים של סומלייה ומנות מיוחדות בשילובי יינות. בימי שישי ושבת שולחן יין מרכזי בליווי סומלייה טעימות יין, המלצות והסברים, ומנות מיוחדות המשולבות ביין.

מסעדת הפעמון

יקב זמורה יתארח במסעדה. בתאריכים 19/9-20/9 – יין ורומנסות איטלקיות. כוס יין הבית חינם בהזמנת מנה עיקרית מהתפריט. 26/9-27/9 – קדרות בשר משולבות עם יין. כוס יין הבית חינם בהזמנת מנה עיקרית מהתפריט. 3/10-4/10 – חגיגת יינות מקומיים ומוזיקת ג'אז בפעמון, % 50 הנחה על מבחר יינות מיקבי האזור 10/10-11/10 – יין בין הכרמים, טעימות של מבחר יינות האזור וקדרות בשר ביין.

אומני עמק האלה
בין בקבוקי היין והיקבים פזורות חוויות שונות ומסקרנות. הכרויות עם אומנים, ביקורים בסטודיו, מפגשי אומן וסדנאות.
בין האומנים: אמנות בנעליים – שריגים ליאון: נעלי עור עבודת יד; אליאני – שדות מיכה: צייר, צלם, סופר ומספר סיפורים; כת משה – מושב גבעת ישעיהו: נפח ומפסל בפלדה; הצורפת אורית נבון כהן – שריגים ליאון; מעצבת התכשיטים מאיה עופר בישוב צור הדסה; ועוד רבים אחרים.

צילום: דני רובין






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה