פסטיבל טעמים בעמקים חוגג 13 בשיתוף עם יקב כרמל

תמונה מפסטיבל טעמים בעמקים 2016
ב- 29.1.17 ייפתח פסטיבל של אוכל במיטב מסעדות העמקים, עם תפריט הכולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין מסדרת Vats של כרמל ב- 79-109 ₪

פסטיבל טעמים בעמקים 2017 חוגג 13 שנים לתחילתו, בשיתוף עם יקב כרמל. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 29.1-11.2.2017, ובמהלכו ייהנו המבקרים מתפריטים מיוחדים במסעדות מובחרות במרחב עמק יזרעאל, בליווי יין מסדרתVats  של יקבי כרמל. תפריט הפסטיבל כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין מסדרת Vats של יקבי כרמל במחיר מיוחד של 79-109 ₪ (המחיר יקבע על פי המנה העיקרית) .

בין המסעדות המשתתפות: אוקטגון – נהלל, בלה – בית שערים, השף דורון בר און – היוגב, המטבח של איילת (כשר) – כפר חסידים, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר) – יקנעם המושבה, לימוזין – רמת ישי, מסעדת הרדוף – קיבוץ הרדוף, קימל בגלבוע, קפה לואיז – קריית טבעון, שלו ביער- קריית טבעון.

סדרת Vats של יקבי כרמל, המלווה את הפסטיבל, כוללת שלושה יינות בלנד: אדום, לבן ורוזה, בסגנון ים תיכוני, כשכוונת הייננים להפיק יינות רעננים, פירותיים, עשירים ועסיסיים, בדומה ליינות הים תיכוניים של דרום צרפת: VATS4 – אדום יבש 2015;  VATS2 – לבן חצי יבש 2016 ; VATS2 – רוזה יבש 2016 .

המטבח של איילת באירוע הפתיחה של הפסטיבל
המטבח של איילת באירוע הפתיחה של הפסטיבל, צילום יפית בשבקין

אירוע הפתיחה הרשמי של הפסטיבל בהשתתפות כל המסעדות התקיים ב-15.1 במתחם מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. במהלך הפסטיבל יתקיימו אירועים במספר מתחמים מרכזיים בעמק יזרעאל ובמסעדות המשתתפות, כגון: אירוע ערבי יהודי בזרזיר, סיורים קולינריים ברכבת של טעמים, אירועים במסעדות המשתתפות (לדוגמא: תערוכות אמנים מקומיים, ערבי "קונספט"- יווני, ארמני). בהרדוף יתקיים מסע בנבכי האנתרופוסופיה בשילוב אוכל ומשקה, בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית יתקיימו סיורי ליקוט, וסדנאות שף, אירועים יתקיימו גם במתחם הסטריט מול ברמת ישי, ובקניון G  ביקנעם יתקיימו סדנאות אוכל בריא ומופעי מוזיקה ומחול.

הפסטיבל  ייחתם באירוע במתחם השוק החדש בעפולה ב- 11.2.17, בין השעות 12:00-23:00, במסגרתו המסעדות המובחרות מהאזור יגישו מנות ב-25 ₪ למנה. בנוסף יתקיימו תערוכות, אומנים, שוק איכרים, להקות מתחלפות, ומופע של שמעון ולוי (שוטי הנבואה) לסיום הפסטיבל.

 

פסטיבל טעמים בעמקים, התפריטים תקפים בימים א'-ה', בסופ"ש – שישי עד 16:00 ושבת מ-18:00. הפקת הפסטיבל: "הפקה עברית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר