פסטיבל מסעדות השפלה "שף תאכל" – כי גם להם מגיע

24 מסעדות מראשל"צ ועד גדרה, מתאחדות למשך 10 ימים (20-29 בנובמבר) ומציעות חגיגה קולינארית ב- 77 ₪ למנה ראשונה, עיקרית וקינוח (ללקוחות לאומי קארד: 63 ₪ + נקודות)

האזור המקיף את ראשל"צ, רחובות וישובי הסביבה, הפך בשנים האחרונות לטריטוריה קולינרית כמעט אוטונומית. השילוב של מסעדות גורמה (טוקופיה, הצדף), מסעדות אתניות (אורו, טוק טוק) ורשתות מובילות (אגאדיר, ריבר), הופך את האזור לאטרקטיבי ובעל מספר מתחמים בהם ניתן לבלות, לאכול ולשתות.

עכשיו, מיטב המסעדות והשפים של האזור והמתחמים השונים בו מאחדים כוחות, ויוצאים לפסטיבל אוכל שיתקיים בין התאריכים -20עד 29 בנובמבר. 24 המסעדות המובילות באזור יציעו ארוחת גורמה מלאה ב-77 ₪ בלבד (לקוחות לאומי קארד יהנו מהנחה נוספת, וישלמו 63 ₪ בתוספת נקודות). הארוחה תכלול מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתוך תפריט שנבנה עבור הפסטיבל.

ואלה המסעדות המשתתפות: אגאדיר, אדוארד, אורו, אידה וסוזן, אמור, בדולינה, ברילוצ'ה, הבילויים 7, הצדף, זן נדיר, טוק טוק, טוקופיה, ים, לוסטיג, LOFT , מא ביסטרו, מו ומו, מיט בול, ניחוח כפרי, פאנטגרול, קפה פולה, ריבר ראשל"צ, ריבר רחובות, ורפאלו.

הצצה לתפריט של חלק מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל:
מסעדת ORO
ראשונות: טלה בגלימה-תאנים רכות במשרה אלכוהולי במילוי טלה קצוץ עם צנוברים ונענע צלויים בריבת בצלים ויין, סרדין מוגדור-סרדין ים טרי במלית ביצי דגים ממרח פלפלים, שום וכוסברה מטוגן בציפוי פריך על מצע עלים צעירים ופלחי לימון.
עיקריות: טאז'ין קזבלנקה- קדירת לילה של בשר ראש וגרגירי חומוס פריכים ברוטב אדום בתוספת שיני שום וכוסברה על מצע קוסקוס ביתי, טאז'ין קוסקוס, טאז'ין עגל וחצילים.
קינוחים: דואט מלבי- מלבי מקורי בניחוח שושנים לצד עוגיות מעמול תמרים ורוטב סילאן, קרפציו אננס- פרוסות דקיקות של אננס טרופי טבולות בסירופ סוכר וליקר קלבדוס בליווי סורבה לימונענע.

מסעדת בדולינה
ראשונות: פלאפל חצילים עם מוצרלה, אבוקדו ממולא עם טונה וביצים, שיפודי קישואים עם גבינת חלומי.
עיקריות: פילה סלמון על מצע תרד ומוס תפוחי אדמה, פילה מוסר במעטפת בתוספת ירקות שורש.
קינוחים: פבלובה במילוי פרפה שוקולד לבן וחלבה, מיני טארטים בטעמים שונים, קובלר תפוחים ופירות יער.

מסעדת הצדף
ראשונות: כ-12 סוגי סלטים ואנטיפסטי
עיקריות: מעורב פירות ים- שרימפס, קלמרי וראשי קלמרי מטוגנים, פורל בלימון כבוש- פורל אפוי עם לימון כבוש ועגבניות, צלעות טלה- צלעות טלה בגריל עם ניחוח טימין. אחרונות: טארט טאטן – תפוחים בקרמל על בסיס בצק עלים בליווי גלידה וניל, פצצת שוקולד-מוס שוקולד בליווי מוס קרמל.

מסעדת טוקופיה:
ראשונות: מקלוני בשר כבש, פטה כבד, חצאי כנפיים בגריל ברוטב איזוקו פיקנטי.
עיקריות: אנטרקוט מיושן ברוטב ציר בקר ויין, פרגית צלויה על גריל עם בצל כבוש בקארי, אסקלופ עוף בגריל להבות.
קינוחים: סופלה שוקולד, פנקוטה איטלקית, פרפה שוקולד לבן עם פקאן סיני.

מסעדת LOFT
ראשונות: בורגר סלומון-סלומון קצוץ בעשבי תיבול ולימון עם רוטב יוגורט עזים מעל, קרנצ' עוף ברוטב צ'ילי- מיקס פרגית וחזה עוף על מצע רוטב צ'ילי שקדים בתוספת קרנצ' קרישה.
עיקריות: כבד עוף בתאנים- כבד עוף ופטריות שמניון מוקפץ ברוטב תאנים ויין בתוספת פירה, פרגיות בטריאקי – סטייק פרגית על מצע בטטה ברוטב טריאקי.
קינוחים: קרם בורלה קוקוס, סורבה פירות.

מסעדת RIVER
ראשונות: כנפיים ברוטב ברבקיו, שיפודי מאקי, בצל מטוגן ברוטב טריאקי.
עיקריות: עשן אדום- אטריות ביצים אדומות (לא חריף) עם חזה אווז מעושן, פרגית, כרוב, נבטים, גזר ובצל סגול. פאד תאי- הלוהט התאילנדי מאטריות אורז, רצועות דגים, פרגית, אומלט מיוחד, נבטי סויה ובצל ירוק.
קינוחים: קרם בורלה, וופל בלגי בתוספת סלט פירות.

ומאחר שאין ארוחה טובה בלי יינות, לוקחת חברת "טרואר – ארץ גפן" חלק בפסטיבל "שף תאכל":
טרואר ארץ גפן מפיצה ומשווקת בלעדית מגוון יקבי בוטיק מרחבי הארץ המאופיינים באזורי גידול שונים, מבחר זנים, מדרג מחירים משתנה ואיכות גבוהה ובלתי מתפשרת.
כורמי ויינני יקבי טרואר תרים אחר פינות קרקע בעלות תכונות מיוחדות וברוכות טבע אשר ישביחו את הענבים ויעניקו להם את האיכות הבלעדית ואת טעמי היין המיוחדים שמקורם באזור הגידול ואין למוצאם ביינות אחרים.

תפריט טעימת היינות באירוע המקדים לפסטיבל מסעדות השפלה:
יקבי טפרברג מוצא, שנין בלאן, ריזרב 2003 – יין לבן יבש עשוי מ- 100% ענבי שנין בלאן (פינו דה לה לואר) מכרם קדרון שגילו כ- 25 שנה.

יקב נחשון קיבוץ נחשון, פושקין 2004 – עירוב של 60% קברנה סוביניון, 30% מרלו ו- 10% קברנה פרנק מענבי כרם נחשון בעמק איילון.

יקב רד פואטרי חוות טל כרמי יוסף, ארליך 2002 – עירוב של 40% שיראז 40% מרלו ו- 20% קברנה מכרם תל גזר. בלנד מקומי חדשני מעניין וייחודי. יין מעולה.

יקבי טפרברג מוצא, סלקשיין, מריטאז' 2003 – עירוב של 50% קברנה 40% מרלו מעמק האלה ו- 10% קברנה פרנק מדיר רפעת.

יקב מישר מושב מישר, מרלו 2002 – 85% מרלו ו 15% קברנה סובניון מכרם מישר מנפיקים מרלו עצמתי בעל גוף מלא וטאנינים רכים. יין מעולה.

יקב שורק טל שחר, קברנה סובניון 2002 – עשוי 100% קברנה סוביניון מחלקות מובחרות מכרם ותיק בטל שחר בפתחת עמק שורש.


מפיקי הפסטיבל: חברת "פה אחד-מסעדות מדברות" (בהנחיית טל נחמיה וערן זלינגר),אשר הפיקו לאחרונה את פסטיבל הלילה של הרצליה, מבטיחים ליצור באזור השפלה מתחם קולינארי חדש בו אפשר למצוא הכל מכל במחירים שפויים ובאווירה מהנה.

פסטיבל "שף תאכל" יתקיים בחסות אתר המסעדות rest, עיתון "במקום", טרואר – ארץ גפן, ולאומי קארד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר