פסטיבל מרחבא עד הבית: מומחי חומוס מזמינים לנגב איתם חומוס משובח

סלטי צבר מזמינה את הקהל הרחב להתארח בבתים של 10 מומחי חומוס מרמלה, יפו, אבו גוש, דלית אל כרמל, עכו, ואדי ניסנאס בחיפה ופראדיס במסגרת "פסטיבל מרחבא" שיתקיים ב 27-28 ביולי

סלטי צבר מזמינה את הקהל הרחב להתארח בבתים של 10 מומחי חומוס מרמלה, יפו, אבו גוש, דלית אל כרמל, עכו, ואדי ניסנאס בחיפה ופראדיס במסגרת "פסטיבל מרחבא". זהו פסטיבל ראשון מסוגו אשר מציע חוויה ייחודית משולבת: לנגב חומוס של 10 מומחים שעד לפסטיבל לא היו נגישים לקהל הרחב ולעשות זאת בבתים של המומחים עצמם.

הפסטיבל ייערך בימים רביעי וחמישי 27 ו- 28 ביולי בין השעות 14:00 – 22:00.
מידע על הפסטיבל ניתן למצוא באתר  ובו פרטים על כל מומחי החומוס אצלם ניתן להתארח, מהי מנת הבית של המומחה, אילו מנות חומוס נוספות יוצעו במקום, כתובת ומפת הגעה. כמו כן יוצעו במסגרת הפסטיבל פעילויות חווייתיות שיתקיימו בביתם כדוגמת הופעות של להקות מוסיקליות, וחפלות חומוס אותנטיות.

הזמנת מקומות בבתי המומחים לחומוס באמצעות אתר האינטרנט.
מחירים במסגרת הפסטיבל: 15 ₪ למנת חומוס; 17 ₪ למנת חומוס עם תוספת.


בין מומחי חומוס המשתתפים ב"פסטיבל מרחבא"
הבית של אבו עיסא
, ממוקם בסמטאות רמלה העתיקה. אבו עיסא נולד ברמלה לפני 67 שנים, איש צנוע ונחבא אל הכלים. את אהבתו לחומוס גילה כשהיה בן 15 באמצעות גיסו שפתח לפני 53 שנה את אחת החומוסיות הראשונות בישראל. אבו עיסא מקפיד פעם בשבוע לפנק את ילדיו עם חומוס משובח עם כל מיני תוספות אבל את התוספת המיוחדת שהוא בעצמו רקח הוא אוהב במיוחד, גולת הכותרת חומוס עם שקדים קלויים.

בביתו של ראמי וואבי שבדליית אל כרמל יגישו חומוס עם טחינה ירוקה וגרגרי חומוס משובחים. אבו ראמי הוא הצעיר במשפחה, כששאלו אותו מאיפה הוא יודע להכין חומוס כל כך טוב בגילו הצעיר הוא אמר: יש כאלה שיונקים חלב בילדותם, אני ניגבתי חומוס! ראמי החל להכין חומוס כבר בהיותו בן 14, במקום לשחק עם חברים בשכונה הוא למד את סודות החומוס. לדבריו "כבר 16 שנה אני מכין חומוס וכל פעם אני מתרגש מחדש. אף פעם אי אפשר לדעת על איזה צד יקומו הגרגירים". את התוספת של טחינה ירוקה וגרגרים ראמי המציא כשחיפש מתכון חגיגי ואותנטי שלא אוכלים כל יום. השילוב של הטחינה הירוקה והגרגירים החמים הכניסו לחומוס טעם מיוחד.

ביפו יגיש אבו יוסוף מסבחה עם המון טחינה וגרגרים רכים. בשנה האחרונה הגיעה לאוזני צבר שמועה אודות בחור אחד ביפו שעושה בביתו "חפלה של חומוס" לחברים בלבד. בכל חודש הוא מזמין את החברים הקרובים לערב שכולו שמח, חומוס ותוספות כמובן. את ההזמנה לחפלה, צבר קיבלו דרך חבר שמכיר חבר שאמר להם שהם "חייבים לבוא ולטעום את המסבחה הכי טובה בעולם".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר