פסטיבל נחלת בנימין 4: אוכל, אלכוהול ואופנה

חגיגה ברחוב נחלת בנימין בתל-אביב: בין התאריכים 10 עד 18 במאי יחגגו 7 מסעדות במתחם נחלת בנימין את הפסטיבל הרביעי, והפעם בחיבור השורשי ביותר למיקום בקונספט שונה לחלוטין: אופנה.
7 מסעדות יגישו כל אחת 3 מנות ב- 20 ₪, כך שבסך הכל יוצעו לבאי הרחוב 21 מנות ו- 7 קינוחים ב- 20 ₪ למנה.
המסעדות המשתתפות בפסטיבל הן: מסעדת פביאנה, בר-מסעדה דיניץ, מסעדת תהל, ביסטרו בר פסטוריוס החדש, בטי-פורד, בר-מסעדה בראון, ומסעדת ל'אנטריקוט הכשרה.

תהל
בר-מסעדה בהשראה ספרדית, בפרשנותה של הבעלים תהל ארז. הטפאסים המגוונים של תהל הם הפתיחה האידיאלית לארוחה משובחת, אבל אף אחד לא ירים גבה אם באתם רק לנשנוש ודרינק או שניים, בעודכם שרועים על אחת מספות העור. התפריט בטעמים ספרדיים בשילוב נגיעות ים תיכוניות, כולל פירות-ים, בשרים, מיני גבינות וירק – אפשר להזמין מהכל בקטן או בגדול. מקום בילוי נעים ומושקע עם אוכל ללא פשרות, מוזיקה טובה ברקע, הופעות חיות ואירועי תרבות רב תחומיים. לאחרונה השיקה המסעדה את תפריט האביב החדש שלה.
מנות הפסטיבל:
cigarillos של בשר סרטנים בקרם קארי
קרפ בייקון וגבינת שמנת בבשמל גבינות צאן
כדורי ריזוטו בשר טלה וצנוברים ברוטב יוגורט ירוק
מלבי שקדים במרק מלון
תהל בר מסעדה
נחלת בנימין 30 ת"א
טל. 03-5168410
פתוח: כל השבוע מהצהרים עד הלקוח האחרון
עסקיות: א' – ה' 18:00 -12:30


בטי פורד
בר באווירה משפחתית אך מוקפדת, החוגג בימים אלו שלוש שנות פעילות מוצלחות. הבר משנה את פניו משעות הצהרים ועד שעות הלילה המאוחרות. בצהרים של אמצע השבוע ארוחות עסקיות ביתיות שאמא של איריס דנינו מבשלת. את התפריט בנה השף משה כהן, ואת המטבח מנהל יובל עמירב. בערבים: די.ג'ייס מתחלפים. בשבת: בראנץ' עד 17:00.
מנות הפסטיבל:
כבד קצוץ עם לחם שאור
קבב טלה עם תבשיל עדשים
קובה חמוסטה על מצע של אורז
קדאיף עם גלידת חלבה ופיסטוקים מסוכרים
בטי פורד
נחלת בנימין 48
טל. 5100650- 03


קפה דיניץ
קפה ביסטרו דיניץ קיבל את שמו מגלגולו הקודם כחנות בדים שהייתה בבעלותו של יוסף דיניץ – אחד מסוחרי הבדים הגדולים באזור נחלת בנימין ת"א. הקפה הפינתי מרווח ומקנה אווירה
תל-אביבית אירופאית ונעימה בכל שעות היום. הקפה הייחודי פעיל מזה 4 שנים. השף אופיר וידבסקי הצטרף לפני כחודש לכוחות דיניץ, ובנה תפריט מגוון המורכב על מטבח ים תיכוני עם נגיעות מטבחים שונים, כגון הספרדי, הבלקני וכו'.
מנות הפסטיבל:
פריטו מיסטו בקונוס נייר: ראשי קלאמרי, טבעות קלאמרי, שרימפס וקט פיש באיולי עשבי תיבול
רביולי במילוי ריקוטה ותרד עם קולי עגבניות, חמאה, פרמז'ן ובזיליקום
קלאמרי במילוי גבינת עיזים, אורוגולה ועגבניות מיובשות בליווי רוטב פסטו שמנת
קוביית שוקולד: 3 שכבות עם רוטב פירות יער
קפה דיניץ
גרוזנברג 20 ת"א
טל. 03-5161271


פביאנה
מסעדה איטלקית המתמחה בתפריט פסטה טרייה ומיוצרת במקום מקמח דורום, שהופך בידיו האמונות של השף אלי שמאי לפסטת גורמה לסוגיה – פנה, פטוצ'יני, פרפדלה, ניוקי, רביולי, טורטליני. כריכי הפוקצ'ה עם גבינת פטה, מוצרלה ומגוון טעמים וניחוחות. התיבול והרטבים ממיטב המסורת האיטלקית וגם הצרפתית. נסו את הפרפדלה עם שום ואורגנו, טורטליני גורגונזולה וסלט פביאנה הביתי בצד, וקנחו בטירמיסו מתוק.
שולחנות עץ מוצבים ברחבה קטנה ונאה, מוקפת עציצים, הסמוכה למדרכה ונותנים למקום מראה של בית קפה אינטימי שקורא לעוברים והשבים לשבת ולהירגע מעמל יומם.
את האוכל של פביאנה ניתן להזמין הביתה בעזרת שירות המשלוחים של המסעדה.
מנות הפסטיבל:
ניוקי בטטה בשמנת, תרד ואגוזים
חונקי כמרים ברוטב מלנזה (עגבניות, חצילים ופלפלים)
סלט פעמוניות ופטריות ברוטב ויניגרט חרדל
רביולי ריקוטה בקרמל פירות
פביאנה
גרוזנברג 31 ת"א
טל. 03-5102101, 03-5714494


ל'אנטרקוט
מסעדה כשרה המתמחה בסטייק אנטרקוט, ואשר השראתה מגיעה מהמסעדה המפורסמת בעלת אותו שם בפריז. האנטרקוט המלווה בצ'יפס אמיתי הוא גולת הכותרת, אך בתפריט אפשרויות נוספות.
המסעדה ממוקמת בבניין פלטין המשומר, ועוצבה על ידי הארכיטקט גד הלפרין בצבעים חמים ועוטפים.
ארוחות עסקיות מוגשות בין הימים א'-ו', בשעות 12:00-18:30, במחיר 64 שקל. המסעדה פתוחה במוצ"ש החל משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הסועדים.
מנות הפסטיבל:
פרחי כרובית ברוטב שום ועשבי תיבול
שיפודי פרגית בחלב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש
לקט פטריות מוקפצות בסויה ודבש
קינוח פאדג' שוקולד
ל'אנטרקוט
נחלת בנימין פינת אחד העם 28 ת"א
טל. 03-5163703


בראון
"בראון תל אביב", הממוקם ברחוב נחלת בנימין, נפתח לפני כשנה בעקבות הצלחתו של אחיו הגדול "בראון חיפה".
המקום מציע תפריט מגוון ורב תרבותי, המבוסס על נתחי בשר איכותיים ופירות ים טריים, מנות בר ומנות גדולות המוגשות למרכז השולחן. העיצוב במקום הנו של בר קלאסי וסולידי בשילוב עבודות עץ. הבר מתמחה במבחר רחב של אלכוהול, לרבות 60 מותגי וויסקי, מבחר סוגי בירות, יינות מיובאים, יינות ישראלים ויינות בוטיק.
מנות הפסטיבל:
בראון בורגר
טורטיה מקסיקנית עם נתחוני עוף מוקפצים בסלסה.
קרפצ'ו סינטה עם גבינת פטה ועיטורי תפוח עץ ירוק
מרק מלון קר עם תותים טריים
בראון
נחלת בנימין 48 פינת אחד העם ת"א
טל. 03-5172984
פתוח מ- 19:30 עד 5:00 בבוקר


פסטוריוס
ביסטרו בר חדש אשר יפתח לקהל ימים ספורים לפני תחילת הפסטיבל. המקום יציע מגוון מנות קטנות לצד תפריט אלכוהול מגוון.
מנות הפסטיבל:
פטה כבדי עוף בליווי ריבת בצל
סיניה כבש עם סלסה עגבניות, טחינה וצנוברים
נקניקיות מרגז עם צ'ימיצ'ורי
פנקוטה שמבורד
פסטוריוס
נחלת בנימין 41 ת"א
טל. 5660013- 03


ויש גם אלכוהול ויין
דוכני אלכוהול ויין מחוץ למסעדות יציעו מגוון מותגי אלכוהול.
Refill של משקאות אלכוהולים:
כאשר קונים משקה ראשון מקבלים את הכוס/גביע וממשיכים לאורך הרחוב לביצוע refill במסעדות אחרות המשתתפות בפסטיבל.
מגוון יינות של מסדרת מרום גליל של היינן אבי פלדשטיין שאי שאפשר להשיג ברשתות השיווק ומיועדות למסעדות בלבד: 20 ₪ – ו- refill 15 ₪ בחסות סגל ברקן.
קוקטיילים על בסיס פינדלנדיה: 20 ₪ ו- refill 15 ₪ בחסות חברת אקרמן.
קוקטיילים על בסיס בקרדי/בלנטיין: 25 ₪ ו- refill 20 ₪ בחסות חברת אקרמן.
בירה גולדסטאר 1/3: 15 ₪ ו- refill 10 ₪
בירה גולדסטאר 1/2: 18 ₪ ו- refill 13 ₪
החידוש של הפסטיבל הנוכחי: כוסות צ'ייסר – כמוצר נלווה ימכרו פינלנדיה (8 ₪) ובלנטיין (10 ₪).

נחלה של אופנה
רחוב נחלת בנימין הינו רחוב הטקסטיל של תל-אביב וככזה הוא מהווה אבן שואבת למעצבי אופנה, סטייליסטים, חנויות טקסטיל ושאר בעלי מקצוע בתחום. המסעדות החליטו להתחבר לשורשים המקומיים – אופנה.
בפסטיבל ישתתפו מעצבי אופנה ישראלים צעירים אשר יציגו מיצירותיהם, יעצבו וישפיעו על אוירת הפסטיבל. המעצבים יפתחו חנות בה יהיה אפשר לרכוש פרטי לבוש, תכשיטים , תיקים ושאר אביזרים פרי יצירתם.
חנות המעצבים תיפתח במיוחד ורק בימי הפסטיבל ברחוב נחלת בנימין 40, ת"א. בין השעות 18:00-24:00. את נושא האופנה מרכזת עבור הפסטיבל הסטייליסטית רינה טיבי, בעלת חנות בגדי המעצבים "גאיה".
המעצבים המשתתפים בפסטיבל הם: גאיה/רינה טיבי, די אנד איי, אלין, ענבל אוחנה, עירית נוי, ליאת עזר, עדי הדני, ורד אייזיק, ענבלה, אורלי גולן, וסיגל רודין.

טעם של ספרים וסדנאות בישול באלשיך
ברחר נחלת בנימין 55 ממוקמת חנות הספרים המיתולוגית אלשיך של חנן ג'רסי – איש ספר ובישול, אשר מציגה מגוון נדיר – מישן ועד העדכני ביותר – של ספרים, מגזינים ועיתונים בתחום האופנה והקולינריה; השילוב אותו מציג פסטיבל נחלת בנימין ה- 4.
לכבוד הפסטיבל יתקיימו סדנאות שף (מוגבלות במספר המשתתפים) של מנות מהפסטיבל במטבח ההדגמות של אלשיך.
הסדנאות יתקיימו בימים 12 14 במאי (פרטים במקום).
דמי השתתפות סמליים: 10 ₪.

מיצג האופנה של נחלת בנימין- אירוע יום פתיחת הפסטיבל
ביום הפתיחה של הפסטיבל (10/5/2006) תתקיים לאורך הרחוב תצוגת אופנה נודדת, אשר תעבור בין משתתפי הפסטיבל ולאורך הרחוב, בד בבד עם תצוגת "אופנה גלויה" בבניין פלטין ההיסטורי בנחלת בנימין פינת אחד העם.


סיורים של עמותת התיירות של עיריית תל-אביב – ראו מדור תיירות של "אכול ושאטו".

Fashion statement – אירוע נעילה
ביום האחרון של הפסטיבל (18/5/2006) יתקיימו במקום חגיגות האופנה.
מסעדות נחלת בנימין ומעצבי האופנה מזמינים את אורחי הפסטיבל להגיע בערב זה בבגדים הכי fashion statement שיש להם לחגיגת אופנה אורבנית.

אופנה גלויה: שיתוף פעולה יצירתי עם הגלויה של שלי
כבר 11 שנה שהגלויה של שלי פועלת כמדיה לצעירים, הגלויות המעוצבות שמופצות בבתי קפה, במסעדות ובברים מהוות מוקד השראה לצעירים רבים המקשטים באמצעותם רהיטים וקירות בבתים. לכבוד הפסטיבל קיבלו המעצבות גלויות בנושאים שונים, מהם יתפרו תלבושות ססגוניות מעוצבות במלואם מגלויות.
התוצאות יוצגו בתצוגת אופנה "גלויה", אשר תתקיים בנחלה ובמשרדי החברה אשר יפתחו למבקרים בערב הפתיחה ובנעילה (10 ו- 18 במאי, החל מהשעה 19:00 ועד אחרון המבקרים. אחד העם 28, בניין פלטין).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה